Snooker

Williams a trecut de Carter in optimi la Masters

Ajuns pe tabloul principal dupa ce a fost nevoit sa dispute un tur preliminar, galezul Mark Williams a demonstrat, daca mai era nevoie, ca-si merita cu prisosinta locul intre cei mai buni jucatori ai circuitului mondial.
Mark Williams l-a invins, marti seara, pe Allister Carter, cu 6-3, obtinand calificarea in sferturile de finala ale turneului gazduit de Wembley Arena, unde il va intalni pe englezul Shaun Murphy.

Prima repriza a meciului dintre Williams si Carter a oferit un joc fara menajamente, cu break-uri mari de ambele parti.

Williams a deschis cu un break de 98, dupa care Carter a egalat cu un break de 99 puncte. Englezul a preluat conducerea dupa un 71 reusit din a doua prezenta la masa, pentru ca repriza sa fie incheiata de galezul Williams cu un break de 102 puncte.

La reluare echilibrul s-a mentinut pana la finalul frame-ului sase, dupa care Williams a controlat disputa pe fondul numeroaselor ratari nefortate ale lui Carter.

Altfel, miercuri vor avea loc ultimele doua meciuri din faza optimilor de finala, John Higgins contra Mark Allen (ora 16:00) si Ryan Day contra Joe Perry (ora 21:00).

Dupa trei zile de competitie se cunosc deja doua sferturi de finala din partea superioara a tabloului: Ronnie O'Sullivan contra Peter Ebdon si Mark Williams contra Shaun Murphy. Intre primii opt mai sunt calificati Stephen Maguire si Mark Selby.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Williams a trecut de Carter in optimi la Masters