Snooker

Higgins despre O'Sullivan: "Cred ca a fost naiv"

Cu doar trei zile inaintea startului unei noi editii a Campionatului Mondial, scotianul John Higgins, insusi detinatorul titlului de la Crucible, a catalogat iesirea lui O'Sullivan de la Openul Chinei ca fiind una naiva, pe englez numindu-l chiar 'stupid'.

“Cred ca a fost cu adevarat naiv. Trebuie sa fii chiar stupid sa faci astfel de comentarii. Totusi, Ronnie nu e prost cand e vorba de publicitate”, a declarat 'Vrajitorul din Wishow' pentru BBC.

Campionul mondial a declarat ca proiectul sau pus la punct cu omul de afaceri Pat Mooney este foarte aproape de finalizare, cei doi inaugurand in 2008 o noua serie de turnee numita 'World Series', opt jucatori invitati urmand a evolua la Moscova, Berlin, Varsovia si New Jersey.

“Am fost la Moscova in octombrie si am vazut ca oamenii iubesc foarte mult biliardul traditional. Dar pe masura ce snookerul a fost transmis tot mai mult la televizor, oamenii au inceput sa indrageasca si aceasta disciplina. Cred ca ar fi grozav sa avem printre noi un jucator de top din Rusia, Polonia sau Germania. Aceasta ar face ca jocul sa capate un aspect international tot mai pronuntat”, a mai declarat Higgins.

John Higgins va deschide noua editie a Campionatului Mondiala, sambata, cand il va intalni in primul tur la Crucible pe galezul Matthew Stevens, intr-o partida care va incepe la ora 12. In aceeasi zi se ma disputa meciurile Neil Robertson (Australia) contra Nigel Bond (Anglia), Stephen Lee (Anglia) contra Joe Swail (Irlanda de Nord) si Ali Carter (Anglia) contra Barry Hawkins (Anglia).

Onlinesport



Higgins despre O'Sullivan: "Cred ca a fost naiv"