Snooker

Shanghai Masters va deschide sezonul 2007-08

Oficialii World Snooker Association au anuntat ca sezonul 2007-08 va debuta pe 6 august cu Mastersul de la Shanghai, un turneu aflat la prima sa editie.

La turneul gazduit de metropola chineza vor participa 32 de jucatori, primii 16 in clasamentul mondial avand asigurata prezenta pe tabloul principal de concurs. Restul competitorilor vor fi decisi in urma seriilor de calificare, existand si un numar de wild-carduri pentru jucatorii chinezi.

"Intotdeauna este placut sa auzi ca un nou turneu a fost adaugat in calendar. Snookerul este un sport din ce in ce mai iubit in China, iar adaugarea unui al doilea turneu nu va face decat sa-i creasca si mai mult popularitatea", a declarat noul campion mondial, John Higgins.

Mastersul de la Shanghai se va desfasura intre 6 si 12 august in Grand Stage, o sala cu o capacitate de 8000 de locuri. Calificarile pentru acest turneu se vor desfasura intre 26 si 29 iunie la Pontin's in Prestatyn.

Shanghai Masters este al doilea turneu chinezesc din calendarul competitional al World Snooker, dupa China Open, eveniment care va avea loc la Beijing, intre 23 si 30 martie 2008.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Shanghai Masters va deschide sezonul 2007-08