Cupa Mondiala de Rugby 2011

Echipa de start a Romaniei in meciul cu Scotia. Avancronica si statistici

Antrenorii Romeo Gontineac si Steve McDowall au anuntat, joi, echipa pe care o vor trimite pe teren, sambata, la meciul cu Scotia, primul sustinut de stejari la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda. Partida va incepe la ora 4:00 a diminetii si va fi transmisa in direct pe Onlinesport.ro

România va intra pe terenul de la Invercargill in urmatoarea formula:

15. Iulian Dumitras, 14. Stefan Ciuntu, 13. Csaba Gal, 12. Ionut Dimofte, 11. Madalin Lemnaru, 10. Danut Dumbrava, 9. Lucian Sârbu, 8. Daniel Carpo, 7. Ovidiu Tonita, 6. Mihai Macovei, 5. Valentin Ursache, 4. Cristian Petre, 3. Paulica Ion, 2. Marius Tincu, 1. Mihaita Lazar.

Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Silviu Florea, 18. Valentin Popârlan, 19. Stelian Burcea, 20. Florin Surugiu, 21. Ionel Cazan, 22. Florin Vlaicu.

"Este important sa jucam bine si sa obtinem un rezultat bun, pentru ca este primul meci. Sper ca fiecare jucator se va gândi la acest meci, pentru ca este o partida foarte importanta pentru rugbiul românesc. Vrem sa jucam la potential maxim ca sa nu avem regrete pe urma", a declarat capitanul Marius Tincu, dupa cum informeaza site-ul Federatiei Romane de rugby.

Surpriza celor doi tehnicieni este reprezentata de titularizarea lui Ovidiu Tonita, jucator care isi va face cu aceasta ocazie revenirea sub tricolor.

De cealalta parte, antrenorul Andy Robinson va raspunde cu Paterson - Evans, Ansbro, S. Lamont, Danielli - Jackson, Blair - Barclay, Vernon, Brown - Kellock, Gray - Cross, Ford, Jacobsen. Rezerve: Lawson, Dickinson, Hines, Rennie, Cusiter, Parks, R. Lamont.

Paterson va deveni primul jucator scotian care participa la patru editii ale Cupei Mondiale.

Romania si Scotia fata in fata

Cele doua echipe se vor intalni pentru a 13-a oara in istorie. Pana acum Romania nu a reusit sa castige decat doua meciuri, pierzandu-le pe restul de 10.

Cea mai concludenta victorie a stejarilor  in fata ciulinilor a fost 18-12 in 31 august 1991 intr-un meci disputat pe stadionul Dinamo din Bucuresti.

Cea mai aspra infrangere suferita de Romania s-a consemnat la editia din 2007 a Cupei Mondiale, cand Scotia s-a impus cu 42-0.

Cele doua echipe s-au intalnit prima data pe Murrayfield din Edinburgh in 1981, cand Scotia a invins Romania cu 12-6.

Romania si Scotia s-au intalnit si in 1987 la prima editie a Cupei Mondiale, victoria revenind scotienilor scor 55-28.

Puncte marcate de Romania impotriva Scotiei - 168.

Puncte primite de Romania in meciurile cu Scotia - 441.

Romania in clasamentul IRB: locul 17.

Scotia in clasamentul IRB: locul 7.

Meciul va fi arbitrat la centru de englezul Dave Pearson, ajutat la cele doua margini de Vinny Munro (Noua Zeelanda) si Tim Hayes (Tara Galilor). Arbitru video va fi Shaun Veldsman (Africa de Sud).

Onlinesport: Dumitru Stircu



Echipa de start a Romaniei in meciul cu Scotia. Avancronica si statistici