Inot

Romania, locul 7 la Campionatul European de polo, de la Zagreb

Nationala de polo a României a ocupat, vineri, locul 7, la Campionatul European de la Zagreb, dupa ce a învins vicecampioana mondiala Spania, scor 8-7 (0-0, 4-3, 4-0, 0-4).

Dupa o prima repriza "alba", 0-0, spaniolii au deschis scorul în minutul 12 si au condus cu 3-1, dar replica ulterioara a României a fost excelenta, jucatorii antrenati de Kovas Istvan conducând la finalul reprizei a treia, cu 8-3. Meciul parea jucat în debutul reprizei a patra, dar Spania a revenit în forta, 8-7 (min. 30), aducând emotii României pe final. Ultimul atac al meciului a apartinut Spaniei, când mai erau 18 secunde, dar tricolorii au fost norocosi, portarul Stoenescu aparând sutul ibericilor.

Marcatorii tricolori au fost C. Radu 3 goluri (17 în total la CE de la Zagreb, golgeter al României), Busila 2, Iosep 1, Kadar 1, Diaconu 1.

Pentru iberici au înscris Molina 3 goluri, Martin 1, Espanol 1, Garcia 1 si Mallarach 1.

În faza grupelor, România învinsese Spania, scor 11-10.

Tricolorii au încheiat CE de la Zagreb pe locul 7, dar nereusind sa acceada în primele cinci locuri, calificante direct la CE din 2012, vor fi obligati sa joace calificari pentru turneul final, programat în Olanda peste doi ani.

Tot vineri s-a mai jucat partida pentru locurile 9-10, între Grecia si Turcia, scor 10-7, iar de la ora 15.00, este programata disputa pentru locurile 5-6, între Muntenegru si Germania.

Sâmbata, în finala mica, se vor duela Serbia si Ungaria (ora 18.30), în timp ce pentru medaliile de aur vor lupta învingatoarele din semifinale, Italia si Croatia (ora 22.00).

Mediafax



Romania, locul 7 la Campionatul European de polo, de la Zagreb