Inot

Cosmin Radu: "Victoria impotriva Turciei este importanta pentru incredere"

Capitanul selectionatei de polo a Romaniei, Cosmin Radu, a declarat, dupa meciul castigat, duminica, impotriva Turciei, scor 12-6, la Campionatul European de la Zagreb, ca aceasta victorie este importanta pentru increderea echipei, informeaza site-ul oficial al competitiei.

"Am avut un start foarte slab de meci, dar ne-am indeplinit obiectivul pana la urma. Victoria din acest meci este foarte importanta pentru increderea echipei", a afirmat Radu.

La randul sau, antrenorul secund Ladislau Balanov a declarat ca nationala romana nu trebuie sa mai repete erorile din meciul cu Turcia in celelalte partide, care vor fi mult mai grele. "A fost foarte important pentru noi sa incepem turneul cu o victorie. Nu numai ca am obtinut trei puncte puncte importante, dar am reusit si o diferenta buna de scor. De maine, meciurile vor fi mult mai dificile si nu ne vom mai permite micile greseli de astazi".

De partea cealalta, oficialii si jucatorii turci nu se asteapta la rezultate deosebite la aceasta competitie. "Am incercat sa dam tot ce avem mai bun ca sa tinem meciul strans, dar din nefercicire nu am reusit. Totusi, cel mai important lucru pentru noi este ca ne-am calificat la acest turneu si ca putem juca la o asemnea competitie", a spus capitanul Turciei, Oytun Okman.

"Ne-am calificat la Campionatul European dupa multa vreme si am fost un pic nervosi. La inceput, am reusit sa tinem pasul, dar ne-am piedut controlul in partea a doua a meciului. Trebuie sa ne imbunatatim evolutiile, dar din nefericire suntem intr-o grupa foarte puternica", a declarat si antrenorul Turciei, Sinan Turunc.

Echipa nationala de polo a Romaniei a debutat cu o victorie la Campionatul European din Croatia, dupa ce a invins, cu scorul de 12-6 (3-2, 3-2, 4-1, 2-1), reprezentativa similara a Turciei, intr-un meci disputat duminica, in Grupa A. Urmatorul meci al Romaniei va avea loc luni, in compania Spaniei. Din grupa Romaniei mai fac parte Italia, Croatia si Muntenegru.

Mediafax



Cosmin Radu: "Victoria impotriva Turciei este importanta pentru incredere"