Inot

Camelia Potec, calificata in finala la 1500 metri liber la Europenele de natatie

Sportiva Camelia Potec s-a calificat direct, vineri, în finala probei de 1500 de metri liber, în timp ce Ionela Cozma nu a reusit aceasta performanta, la Campionatele Europene de natatie, de la Budapesta.

Dupa ce a ocupat joi seara locul cinci în finala la 800 de metri liber, Camelia Potec a luat startul în sesiunea de dimineata de vineri, în seria a doua, la 1500 de metri liber. Multipla medaliata europeana a încheiat dificila cursa pe locul doi, cu timpul de 16:21.73 minute, calificându-se direct în finala probei, programata sâmbata, în care va lua startul cu sanse la podium, fiind detinatoarea medaliei de bronz mondiale. Seria a fost câstigata de daneza Lotte Friis (16:18.77 minute).

În seria a treia, Ionela Cozma a încheiat pe locul sase (16:49.37 minute), dar pozitia 15 la general, nu i-a adus mult dorita calificare în finala, la 1500 de metri liber.

Tot vineri, Dragos Agache s-a calificat în semifinale, la 50 metri bras, cu al saselea timp la general, 27.81 secunde, în timp ce Alexandru Coci a ratat calificarea în semifinalele probei de 100 de metri fluture, având locul 28 la general, cu timpul de 53.83 secunde.

De asemenea, în sesiunea de dimineata la sarituri, echipa feminina a României de la 10 metri platforma sincron, formata din Corina Popovici si Mara Aiacoboae, a ratat calificarea în finala probei, dupa ce s-a clasat pe ultimul loc al preliminariilor, cu un punctaj total de 276.12 puncte.

Pâna în prezent, delegatia României a obtinut urmatoarele rezultate, la CE de la Budapesta: Mara Aiacoboae, locul 10 în finala la 10 metri platforma, Corina Popovici, locul 12 în finala la 10 metri platforma, Camelia Potec, locul cinci în finala la 800 metri liber. Alti cinci sportivi au ratat calificarile în finale, în probele în care au luat startul.

Delegatia României la CE de la Budapesta include sase sportivi la natatie si trei la sarituri în apa, înscrisi în mai multe probe de concurs.

Obiectivul impus la competitia din tara vecina este câstigarea unei medalii, care nu a fost înca atins.

Dragos Agache s-a calificat în semifinale, la 50 metri bras, la CE de natatie

Sportivul Dragos Agache s-a calificat, vineri, în semifinalele probei de 50 metri bras, la Campionatele Europene de natatie de la Budapesta.

Dragos Agache a luat startul în seria a 6-a a preliminariilor, pe care a încheiat-o pe locul 2, cu timpul de 27.81 secunde, obtinând locul 6 la general si, implicit, calificarea în semifinale, care vor avea loc în sesiunea de dupa-amiaza.

Tot vineri, Alexandru Coci a ratat calificarea în semifinalele probei de 100 de metri fluture. El a luat startul în seria a 5-a a preliminariilor (din 7), încheind la general pe locul 28, cu timpul de 53.83 secunde, si ratând calificarea în semifinale.

Mediafax



Camelia Potec, calificata in finala la 1500 metri liber la Europenele de natatie