Inot

Potec, laudata la unison de presa franceza

Campioana olimpica in proba de 400 de metri liber, Laure Manaudou, a fost invinsa de inotatoarea romana Camelia Potec, dar si de Coralie Balmy, dupa aproximativ patru ani de invincibilitate, scrie cotidianul francez Le Figaro, in editia sa de marti.
O alta publicatie care a comentat victoria Cameliei Potec, L'Independant, titreaza, gresind numele romancei: "Regina a cazut! Dupa aproximativ patru ani, Laure Manaudou a fost invinsa de Camilla Potec, protejata lui Philippe Lucas (n.r. fostul antrenor al lui Manaudou)".

In ziarul Le Monde este comentat finalul incredibil al Cameliei Potec in acesta proba: "Camelia Potec nu a luat titlul de campioana nationala a Frantei, ea fiind de alta nationalitate, astfel Coralie Balmy este cea care ii ia titlul lui Manaudou. Potec, a treia pe ultima 100 de metri, antrenata de un an de Philippe Lucas, a avut o revenire incredibila terminand pe primul loc".

Un alt cotidian francez, Le Parisien, are un material cu titlul: "Lacrimile lui Manaudou. Laure Manaudou a fost invinsa dupa aproximativ patru ani de Camelia Potec, care a avut un final de proba incredibil, ea ocupand locul 3 in ultima suta de metri, in timp ce frantuzoaica era lidera. La ceremonia de premiere, Manaudou nu a mers sa faca poze alaturi de Potec si Balmy, ci s-a refugiat in bratele parintilor sai plangand".

Victoria surprinzatoare a Cameliei Potec este comentat si de ziarul italian Gazzetta dello Sport: "Manaudou, campioana olimpica si mondiala, a fost invinsa dupa patru ani in proba de 400 metri liber de Camelia Potec si de Coralie Balmy".

Site-ul news.yahoo.com scrie: "Laure Manaudou a terminat a treia in proba de 400m liber, ea fiind invinsa de romanca Potec". Cotidianul The Daily Telegraph a notat: "Manaudou a fost invinsa de romanca Potec, care a avut un final de proba senzational. Pe locul trei in ultima 100 de metri, Camelia Potec a incheiat pe primul loc".

Luni, in cadrul Campionatelor Nationale de Natatie ale Frantei, in finala probei de 400 de metri liber, Camelia Potec s-a clasat pe primul loc cu un timp de 4:06,08, urmata de Coralie Balmy, cu 4:06,41, si de Laure Manaudou, cu 4:06,67.

NewsIn


Potec, laudata la unison de presa franceza