Hochei

CSA Steaua sustine ca SC Miercurea Ciuc a folosit patru jucatori nelegitimati

Conducerea Clubului Sportiv al Armatei Steaua sustine, într-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, ca Sport Club Miercurea Ciuc a folosit, în finala campionatului national de hochei pe gheata, patru jucatotori care nu sunt legitimati, precum si faptul ca niciun hocheist nu are aviz medical.

"La meciurile din cadrul finalei editiei 2009/2010 a campionatului national de hochei pe gheata de la Miercurea Ciuc, din 19 si 21 martie, echipa Sport Club Miercurea Ciuc a folosit un numar de patru jucatori nelegitimati. La verificarea efectuata de presedintele sectiei de hochei pe gheata a CSA Steaua Bucuresti (n.r. - Cristian Cârlan), în prezenta observatorilor federali, observatorului de arbitri, arbitrilor si altor oficiali, s-a constatat ca sportivii Mikko Niinikoski, Norbert Kovacs, Joszef Hruby si Tomas Bluks nu posedau carnete de legitimare, în locul acestora fiind depuse coli A4 continând faxuri de corespondenta privitoare la acesti jucatori, peste care au fost aplicate de mâna, în aceleasi conditii chestionabile vize medicale", se precizeaza în comunicat.

Conform aceleiasi surse, jucatorii din lotul Sport Club Miercurea Ciuc nu detin aviz medico-sportiv valabil. "Suspectam ca pe parcursul finalei editiei 2009/2010 a campionatului national de hochei pe gheata, echipa Sport Club Miercurea Ciuc a folosit jucatori care nu detineau aviz medico-sportiv valabil conform Legii 69 din 2000 (Legea Educatiei Fizice si a Sportului) si Legii 321 din 2007 (Legea privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva). Daca acestea nu au fost emise de un medic de specialitatea medicina sportiva/acreditat - înseamna ca avizele nu erau valabile".

Semnatarii comunicatului, presedintele CSA Steaua, George Boroi, si presedintele sectiei de hochei a clubului, Cristian Cârlan, sustin ca au sesizat oficialii Federatiei Române de Hochei pe Gheata înaintea partidelor din 19 si 21 martie, însa acestia au permis disputarea meciurilor trei si patru ale finalei.

În finalul comunicatului, conducerea CSA Steaua solicita Federatiei Române de Hochei pe Gheata analizarea situatiei si dispunerea masurilor ce se impun în cazul în care se vor constata nereguli sau ilegalitati.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, presedintele Federatiei Române de Hochei pe Gheata, Tanczos Barna, a declarat ca sesizarea a ajuns pe masa Comisiei de Disciplina, care va lua o decizie în aceasta dupa-amiaza sau, cel târziu, miercuri dimineata. "Sesizarea clubului Steaua a ajuns la federatie si a fost directionata catre Comisia de Discilplina care, cel târziu mâine dimineata se va întruni pentru a analiza speta si a lua o decizie", a spus Tanczos Barna.

Sport Club Miercurea Ciuc si Steaua Bucuresti disputa finala campionatului national de hochei pe gheata, editia 2009-2010, scorul general dupa patru meciuri fiind de 3-1 în favoarea gruparii harghitene.

Mediafax



CSA Steaua sustine ca SC Miercurea Ciuc a folosit patru jucatori nelegitimati