Hochei

S-a lasat cu scandal politic dupa participarea nationalei Romaniei la Campionatul Mondial de hochei pe gheata

Sursă foto: https://www.facebook.com/romanianicehockey/

Nationala Romaniei a pierdut toate cele patru meciuri disputate in turneul de la Ljubljana si a retrogradat din Divizia A in al treilea esalon al hocheiului pe gheata mondial.

Pe langa ratarea obiectivului de a ramane in primele 22 de natiuni ale lumii, in jurul echipei Romaniei a aparut un scandal cu radacini mai vechi.

Romania a intalnit Ungaria in ultimul meci al Campionatului Mondial, partida pe care am pierdut-o cu 2-4.

Cum majoritatea jucatorilor nationalei Romaniei apartin minoritatii maghiare, acestia au gasit de cuvinta ca la finalul meciului sa cante impreuna cu fanii Ungariei imnul Tinutului Secuiesc.

Doar trei jucatori din lotul Romaniei nu au luat parte la aceasta manifestare considerata de multi ca provocatoare.

Scandalul din spatiul public s-a amplificat si din cauza prezentei in tribune a lui Tanczos Barna, ministrul Mediului in Guvernul Romaniei.

“Am participat alaturi de sute de suporteri din Harghita, Covasna si Brasov care ar fi vrut sa asiste la o performanta istorica. Din pacate nu a fost sa fie. Pe multi dintre jucatori ii cunosc personal, imi sunt prieteni. Stiu ca si-au dorit un singur lucru: ca Romania sa ramana in aceasta grupa valorica.

“In legatura cu informatiile care au aparut in presa, conform carora am vizionat meciul din tribuna maghiara, trebuie sa va spun ca inclusiv suporterii romani au stat in aceasta parte a patinoarului. La un moment dat, la cativa metri de mine statea o familie, ai carei membri erau imbracati in tricoul echipei nationale. Si, for the record, am purtat tricoul de campioana a Romaniei a echipei mele de suflet, Sport Club Miercurea Ciuc”, a explicat Barna cele intamplate la Ljubljana.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a reactionat pe contul sau de Facebook, solicitand “masuri urgente” si “cele mai dure sanctiuni” impotriva jucatorilor care au cantat imnul Tinutului Secuiesc.

“Este un afront si o lipsa nerusinata de respect fata de Romania, fata de romani si fata de tricolor. Si sper ca lucrurile sa nu ramana nepedepsite. Cer Federatiei Romane de Hochei, Ministerului Sportului si tuturor celorlalti factori responsabili sa ia masuri urgente pentru a aplica cele mai dure sanctiuni dupa acest gest incalificabil. Cine nu respecta Romania nu are ce cauta in rosu, galben si albastru! Pentru noi aceste culori inseamna totul!”, sustine Grindeanu.

In replica, liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor Csoma Botond a transmis ca “Jucatorii nu pot fi trasi la raspundere nici de federatie, nici de minister pentru ca au cantat un cantec care nu este impotriva Romaniei, sau a comunitatii majoritare, dar este o valoare locala a lor. La fel, nici ministrul Transporturilor nu poate fi tras la raspundere daca cineva canta intr-un tren”.

Pana la urma, tot ce conteaza dupa aceasta participare la Campionatul Mondial sunt cele patru infrangeri pe linie: 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania si 2-4 cu Ungaria.

Daca Romania ar fi castigat toate aceste meciuri si obtinea calificarea in elita hocheiului pe gheata mondial se putea canta si God Save The Queen fara sa mai deranjeze pe cineva.

Nu facem politica in paginile publicatiei noastre, dar domnii de la PSD ar trebui sa fie mai degraba deranjati pe faptul ca a lor colega de partida, fostul edil al Capitalei, a lasat in paragina constructia patinoarului Mihai Flamaropol pe motive doar de dansa stiute, acesta fiind abandonat la 35 la suta si ca sporturile pe gheata sunt complet moarte in Bucuresti din aceasta cauza.



S-a lasat cu scandal politic dupa participarea nationalei Romaniei la Campionatul Mondial de hochei pe gheata