Handbal

Echipele calificate in grupele principale la Campionatul European masculin

Rezultatele de vineri din ultimele partide din faza grupelor preliminare, la Campionatul European de handbal masculin, din Serbia, au stabilit echipele calificate în grupele principale ale competitiei.
Rezultatele înregistrate vineri au fost urmatoarele: Spania-Rusia 30-27 si Franta-Ungaria 23-26 (grupa C) si Islanda-Slovenia 32-34 si Croatia-Norvegia 26-20 (D).

 

Cele patru partide au fost ultimele din faza grupelor preliminare.

În grupa principala I s-au calificat înca de joi, din grupele preliminare A si B, echipele Germaniei, Serbiei, Poloniei, Macedoniei, Suediei si Danemarcei. Sâmbata vor avea loc primele partide din aceasta grupa, urmate de cele din 23 si 25 ianuarie.

În grupa principala a II-a s-au calificat, din grupele preliminare C si D, echipele Spaniei, Ungariei, Frantei, Croatiei, Sloveniei si Norvegiei.

Acestea vor juca primele meciuri duminica, urmate de etapele din 24 si 25 ianuarie. Surpriza fazei preliminare în grupa C a fost dubla înfrângere a camipioanei europene, mondiale si olimpice en-titre, Franta, în fata Spaniei (26-29) si a Ungariei (23-6). Francezii s-au calificat cu zero puncte în grupa principala II, de pe locul 3.

În 27 ianuarie vor avea loc semifinalele, iar doua zile mai târziu, finalele pentru medalii.

Campioana europeana se va califica direct la JO de la Londra, iar daca aceasta va fi Franta, care este deja calificata din postura de campioana mondiala, la Olimpiada va ajunge vicecampioana continentala.

Nationala României a ratat calificarea la turneul final al CE din Serbia, performanta pe care nu a mai atins-o din 1996.

Mediafax



Echipele calificate in grupele principale la Campionatul European masculin