Handbal

Romania pierde penibil cu Belarus si rateaza Mondialele

Echipa nationala de handbal masculin a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial dupa ce a pierdut returul cu Belarus, scor  28-23. Pentru a merge la baraj, baietii lui Stanga puteau pierde la cel mult trei goluri.
Romania a inceput greoi meciul de la Minsk, inscriind primul gol dupa sapte minute, insa norocul nostru a fost ca nici Belarus nu s-a descurcat prea bine in startul meciului.

Gazdele s-au aflat tot timpul in avantaj pe durata primei reprize, in timp ce echipa noastra a trait doar prin loviturile de pe extrema trimise de Vali Ghionea.

La pauza, bielorusii au avut un avantaj de trei goluri (15-12), insa si la Bucuresti ei au fost in fata noastra dupa primele 30 de minute.

Contrar celor intamplate miercuri, echipa noastra a avut o repriza secunda total dezamagitoare, in care baietii lui Vasile Stanga au fost de nerecunoscut.

Au fost zece minute de cosmar, in care gazdele au marcat de sase ori consecutiv si s-au distantat la 21-12!

Avantajul luat de bielorusi le-a fost suficient pentru a avea un final calm de meci, mai ales ca jucatorii nostri au luat barele la tinta din toate pozitiile.

Fenici a fost cel mai in forma tricolor in finalul meciului, insa nu am putut ajunge la diferenta de trei goluri care ne-ar fi permis sa jucam barajul.

Belarus s-a impus cu 28-23 si a castigat grupa a 7-a.

Marcatorii tricolori au fost Ghionea 5 goluri, Fenici 5, Ghita 3, Simicu 2, Novanc 2, Csepreghi 1, Sania 1, Stamate 1, Florea 1, Talas 1, Onyejekwe 1, în timp ce reprezentantiva Belarus i-a avut în prim-plan pe Rutenka 11 goluri, Brovko 4, Babisev 4.

Onlinesport


Romania pierde penibil cu Belarus si rateaza Mondialele