Handbal

Romania invinsa fara drept de apel de Franta la Cupa Mondiala

Debut cu stangul pentru nationala feminina de handbal a Romaniei la Cupa Mondiala din Danemarca, tricolorele fiind invinse de Franta, cu 30-25 (12-9).

Cele doua echipe au avut nevoie de patru minute pentru a sparge gheata, primul gol al meciului fiind marcat de de Ardean-Elisei.

Extrema stanga a Romaniei a fost cea mai buna jucatoare in debutul meciului, reusind prin cele patru reusite sa mentina formatia pregatita de Radu Voina in fata Frantei lui Olivier Krumbholz.

Romania a condus cu 4-2, dupa care Franta a revenit si s-a instalat la conducere, scor 7-5, in minutul 14.

Al patrulea gol reusit de Ardean-Elisei a restabilit egalitatea la sapte in minutul 17, dupa care echipa Romaniei a revenit la conducere, scor 9-8, prin Ramona Farcau.

A fost ultima data cand medaliata cu bronz de la ultima editie a Campionatului European s-a aflat in avantaj pe tabela.

Romania a avut un prelungit moment de cadere si, dupa 12 minute de ineficienta ofensiva, Franta s-a instalat decisiv la carma meciului.

Jucatoarele din Hexagon au intrat cu 12-9 pe tabela la cabine, dupa care in debutul partii secunde s-au distantat rapid la 14-9, 11-5 si 17-13.

Echipa Romaniei a ratat nu mai putin de patru aruncari de la 7 metri, extrema Curea fiind cea care a reusit sa depaseasca blocajul mental instaurat.

Diferenta nu a mai putut fi surmontata pana la final si Franta s-a impus cu 30-25 in prima partida de la Cupa Mondiala.

Romania si Franta vor fi adversare si la turneul final al Campionatului Mondial din luna decembrie. Pana atunci handbalistele pregatite de Radu Voina vor mai intalni Germania (miercuri de la ora 15) si Norvegia (joi de la ora 19).

Onlinesport



Romania invinsa fara drept de apel de Franta la Cupa Mondiala