Handbal

UCM Resita s-a desfiintat

Antrenorul Gligore Czari a declarat, miercuri ca vicecampioana României la handbal masculin, UCM Resita, s-a desfiintat, anuntul fiind facut în aceasta dimineata de presedintele Adrian Chebutiu.

"Din pacate vestea proasta de care ne temeam cu totii am aflat-o acum, dupa sedinta conducerii: de astazi echipa UCM Resita se desfiinteaza. Speram cu totii sa nu fie adevatrat, dar presedintele Adrian Chebutiu a venit si ne-a dat vestea. El ne anuntase dinaintea începerii campionatului ca atunci când nu va mai putea sustine echipa ne va spune în fata. Asta s-a si întâmplat astazi. Banuiesc ca s-au purtat discutii si cu autoritate locale pentru preluarea echipei, dar se pare ca nu s-a ajuns la o întelegere daca am fost anuntati de desfiintare. Suntem calificati în sferturile de finala ale Cupei Cupelor, vor urma amenzi si doi ani de suspendare pentru neparticiparea în continuare la competitie, dar se pare ca sunt amanunte asumate. Mi-am dorit enorm sa câstigam campionatul si chiar acum când am ajuns lideri ne-am oprit. Obiectivele se puteau atinge în continuare, dar nu mai exista sustinere financiara. Este un soc pentru mine si pentru jucatori", a spus Czari pentru Mediafax.

Presedintele Federatiei Române de handbal, Cristian Gatu, a afirmat, pentru MEDIAFAX, ca nu a primit înca nicio hârtie oficiala. "Nu am primit înca o hârtie oficiala de retragere a echipei din Liga Nationala. Am tot auzit si noi tot felul, dar oficial nu am primit înca nimic. Federatia va face eforturi sa salveze echipa de la desfiintare. În afara de amenda si suspendarea pe doi ani, România va mai pierde si o echipa anul viitor din cupele europene, plus pata morala. Deci, sigur ca facem eforturi sa salvam participarea în Cupa Cupelor", a precizat Gatu.

La începutul lunii în curs, zece jucatori de baza au parasit formatia antrenata de Gligore Czari, ceilalti acceptând sa ramâna pâna astazi, când ar fi trebuit achitate restantele salariale, pe ultimele luni.

UCM Resita este vicecampioana en-titre, are la activ câstigarea Cupei României (2010), dar si trei trofee Challenge Cup. În actuala campanie europeana, resitenii s-au calificat în sferturile de finala ale Cupei Cupelor, desi lotul a fost serios subtiat prin primele plecari de jucatori.

Mediafax



UCM Resita s-a desfiintat