Handbal

Lotul feminin de handbal al Romaniei pentru turneul de la Paris si pentru amicalele cu Germania

Antrenorul nationalei feminine, Radu Voina, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca a convocat un lot de 18 jucatoare, dar vor face deplasarea numai 16 handbaliste la turneul de la Paris si la meciurile amicale cu Germania, ultimele teste înaintea Campionatului European din luna decembrie.

"Lotul cu care vom pleca la turneul de la Paris si apoi la meciurile amicale cu Germania nu este cel oficial pentru Campionatul European. Am convocat 18 jucatoare, din care 16 vor face deplasarea. Sigur ca testam cât mai multe jucatoare, din lotul oficial de 30, anuntat la EHF. Ne reunim în 23 noiembrie, la Ploiesti, în 26 noiembrie plecam la Paris, iar în 29 ne transferam la Hanovra. Revenirea în tara este prevazuta pentru 2 decembrie, iar dupa doua zile libere, în 5 decembrie, va avea loc conferinta de presa oficiala a echipei nationale, la Crama Domneasca din Bucuresti, a doua zi urmând sa plecam la Campionatul European", a declarat Radu Voina, pentru MEDIAFAX, facând referire si la programul oficial al echipei nationale, înaintea CE din Danemarca si Norvegia.

Lotul României pentru turneul de la Paris si pentru partidele-test cu Germania este format din urmatoarele jucatoare:

Portari – Paula Ungureanu, Talida Tolnai;

Jucatoare de câmp – Valentina Elisei-Ardean, Iulia Curea Puscasu, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Chintoan, Ada Nechita, Cristina Varzaru, Magda Paraschiv, Cristina Neagu, Adina Fiera, Aurelia Bradeanu, Ada Moldovan, Roxana Gatzel Han, Mihaela Tivadar, Melinda Geiger, Oana Soit.

Cele 16 jucatoare ca vor pleca în Franta si Germania vor fi stabilite înaintea reunirii din 23 noiembrie.

La Paris, echipa României va întâlni în 27 noiembrie reprezentativa Croatiei, în timp ce Franta va evolua cu Suedia. În 28 noiembrie se vor duela învinsele, dar si învingatoarele din meciurile anterioare.

Cele doua partide amicale cu echipa Germaniei vor avea loc în 30 noiembrie si 1 decembrie, în localitati situate în apropiere de Hanovra.

România va evolua la Campionatul European din Danemarca si Norvegia în Grupa A, având de disputat urmatoarele partide: cu Spania (7 decembrie, ora 19.15), cu Danemarca (9 decembrie, ora 21.45) si cu Serbia (11 decembrie, ora 19.45).

Mediafax



Lotul feminin de handbal al Romaniei pentru turneul de la Paris si pentru amicalele cu Germania