Handbal

Romania a remizat cu Suedia si merge in semifinalele Cupei Mondiale

Nationala de handbal feminin a României s-a calificat, joi, în semifinalele Cupei Mondiale de la Aarhus, de pe prima pozitie a grupei B, dupa ce a remizat cu reprezentativa Suediei, scor 27-27 (14-12).

Jocul României a mers bine în primele minute, scor 6-1 (minutul 11), dar dupa mijlocul primei reprize au aparut nesincronizarile, iar Suedia s-a apropiat pe tabela, 11-9 (minutul 24). Tricolorele au intrat totusi în avantaj la pauza, scor 14-12, dar repriza secunda a fost mai echilibrata si în ultimele zece minute scorul a fost de multe ori egal. Amariei a reusit sa readuca România la doua goluri distanta în minutul 57, scor 27-25, dar Suedia a egalat si partida s-a încheiat cu 27-27. Astfel, România a acumulat 5 puncte (doua victorii si o remiza) în grupa B si s-a calificat în semifinalele competitiei de pe primul loc.

Marcatoarele tricolore au fost Amariei 7 goluri, Neagu 5, Ardean 5, Bradeanu 4, Nechita 2, Geiger 2, Manea 1, Moldovan 1.

România va întâlni, sâmbata, în semifinale, ocupanta locului secund în grupa A.

Joi, vor avea loc si celelalte trei partide, care vor stabili ierarhia finala a grupelor si programul semifinalelor: Franta-Ungaria si Danemarca-Germania (în grupa A), respectiv Norvegia-Rusia (grupa B).

În primele doua zile ale Cupei Mondiale, România si-a trecut în cont doua victorii, una în fata campioanei europene si olimpice en-titre, Norvegia, scor 21-20, si alta în partida cu campioana mondiala Rusia, scor 32-24.

Semifinalele sunt programate sâmbata, iar finala mica si cea mare vor avea loc duminica, în ultima zi a competitiei din Danemarca.

Nationala României a câstigat editia din 2009 a Cupei Mondiale, învingând în finala Norvegia.

Mediafax



Romania a remizat cu Suedia si merge in semifinalele Cupei Mondiale