Handbal

Voina: "Sper ca jucatoarele sa vina cu inima deschisa la nationala"

Antrenorul nationalei de handbal feminin a României, Radu Voina, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca se asteapta la o atmosfera placuta la reunirea din 13 septembrie, dupa trei luni si jumatate de pauza.
Nationala feminina se va reuni în 13 septembrie, la Bucuresti, pentru efectuarea vizitei medicale, dupa care va pleca spre Râmnicu Vâlcea, unde va si pregati participarea la Cupa Mondiala. La trei luni si jumatate de la ultima actiune a reprezentativei, antrenorul Radu Voina este optimist, dar si îngrijorat în privinta pregatirilor înaintea Campionatului European din luna decembrie.

"Ne reunim dupa o perioada lunga. Când ne vom reuni vor fi disputate si doua etape din Liga Nationala, deci oboseala îsi va spune cuvântul. Jucatoarele de la Oltchim si cele de la U Jolidon Cluj au un program încarcat în aceasta perioada, deci nu va fi usor. Perioadele de pregatire ale nationalei vor fi scurte si foarte intense, deci nu-mi ramâne decât sa sper ca nu vor fi accidentari. Mai sper si ca fetele sa vina cu inima deschisa la echipa nationala, sa fie o atmosfera buna si sa ne pregatim cum trebuie", a declarat Radu Voina.

Selectionerul a facut referiri si la Cupa Mondiala, pe care România a câstigat-o anul trecut si care va debuta în 21 septembrie.

"Cupa Mondiala e un turneu impresionant, cu participante puternice, dar pâna la urma e o competitie neoficiala. Sunt jocuri de pregatire si nu vom merge acolo doar cu gândul de a câstiga cu orice pret. Repet: nu trebuie sa avem parte de accidentari, mi se pare cel mai important. Sigur ca vor veni si victorii, daca fetele vor fi concentrate si vom juca ce trebuie, dar nu e în prim-plan sa aparam titlul câstigat anul trecut în Danemarca".

Pentru data de 13 septembrie au fost convocate jucatoarele: Paula Ungureanu si Talida Tolnai - portari, Ramona Maier, Adriana Nechita, Patricia Vizitiu, Melinda Geiger, Aurelia Bradeanu, Ada Moldovan, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bârsan Chintoan, Cristina Neagu, Carmen Amariei, Valeria Bese, Adriana Tacalie, Mihaela Tivadar, Iulia Puscasu si Valentina Ardean Elisei - jucatoare de câmp.

Din lot nu face parte capitanul Cristina Varzaru (Viborg HK), ce acuza probleme de sanatate.

Dupa pregatirile de la Râmnicu Vâlcea, echipa României va pleca spre Danemarca, în 20 septembrie, unde a doua zi va debuta, la Aarhus, în grupa B a Cupei Mondiale, în calitate de detinatoare a trofeului.

România va evolua, în ordine, cu Norvegia, Rusia si Suedia, în timp ce în grupa A vor evolua Germania, Ungaria, Franta si Danemarca.

Mediafax


Voina: "Sper ca jucatoarele sa vina cu inima deschisa la nationala"