Handbal

UCM Resita castiga Cupa Romaniei la aruncarile de departajare

Echipa UCM Resita a castigat, sambata, Cupa Romaniei, dupa ce a invins campioana HCM Constanta, scor 30-29, in urma aruncarilor de departajare. Pentru formatia banateana este primul trofeu din istoria clubului.
Ultimele minute ale timpului regulamentar au fost cu adevarat dramatice in sala din Brasov. UCM Resita a condus cu 26-25, dar banatenii au ratat sansa inchiderii meciului prin Valentin Ghionea.

Constantenii au revenit in atac, obtinand o aruncare de la 7 metri. Marius Sadoveac si-a asumat responsabilitatea aruncarii, dar a trimis in portarul Antonaru cand mai erau doar 31 de secunde pana la epuizarea timpului regulamentar.

Jucatoarii de la UCM Resita s-au precipitat in atac si HCM Constanta a mai avut sansa unui atac pozitional. Csepreghi a atacat pana la limita faultului, elimberand mingea pe extrema stanga la Buricea, care a marcat pentru 26-26, cu noua secunde inaintea finalului.

Astfel s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare. Ghionea a deschis seria cu o ratare, HCM preluand conducerea dupa reusitele lui Sadoveac, Csepreghi si Sabou.

UCM Resita a ramas in finala prin golurile lui Irimescu si Vaidasigan, pentru ca HCM Constanta sa rateze ultimele doua aruncari. Toma si Buricea nu au reusit sa-l invinga pe bravul Antonaru, pentru ca Rohozneanu si juniorul Stan sa aduca trofeul Cupei Romaniei in vitrina clubului din Resita.

Prima parte a meciului a fost dominata de HCM, echipa din Constanta conducand cu 11-8 (min.23), 13-9 (min.26) si 15-13 (pauza).

Resita a echilibrat jocul pe masura trecerii timpului in partea secunda, astfel ca in minutul 37 Ghionea restabilea egalitatea, scor 17-17. Constanta s-a distantat la 21-18, dupa reusita lui Toma din minutul 42, dar Antonaru, cu doua parade consecutive, si Ghionea au readus Resita in joc.

Echipa banateana a preluat controlul meciului in final, conducand cu 25-22 (min.55), dar campionii de la HCM au reusit sa revina intr-un final de infarct.

Castigatoare a Cupei Challenge in 2007, 2008 si 2009, UCM Resita se afla la primul trofeu intern, dupa ce a incheiat campionatul pe locul secund in sezonului 2008-09 si a disputat finala Cupei Romaniei in aceeasi stagiune.

Onlinesport: Dumitru Stircu


UCM Resita castiga Cupa Romaniei la aruncarile de departajare