Handbal

Mariana Tarca: "Eu am trait ce traiesc acum fetele de la Oltchim si sper ca finalul sa fie la fel"

Antrenoarea echipei Rulmentul Brasov, Mariana Târca, a declarat marti pentru MEDIAFAX, ca stie prin ce trec jucatoarele de la Oltchim, care au pierdut la sapte goluri diferenta, în mansa tur a finalei Ligii Campionilor, pentru ca a trait acelasi lucru.

"Chiar le înteleg perfect suferinta fetelor de la Oltchim, si stiu prin ce trec dupa ce au pierdut la sapte goluri în Danemarca. În 1996, pe vremea când jucam la Podravka, si noi am pierdut la patru goluri diferenta (n.r. - 17-13) meciul jucat pe terenul lui Hypo Viena si eram si noi cu moralul la pamânt, însa am gasit putrerea de a crede într-o minune. În meciul din Croatia, de pe terenul nostru, am reusit sa întoarcem jocul, am recuperat patru goluri, dar nu puteam nicicum sa îl înscriem si acel gol care ar fi facut diferenta. Ne-am luptat, am crezut în noi, si pe final de meci, a venit si golul victoriei, golul care însemna ca am câstigat Liga Campionilor (n.r. - 25-20). A fost o explozie de bucurie în care am crezut tot acel meci. Sper din suflet ca si fetele de la Oltchim sa gaseasca puterea sa creada în ele si sa intre pe teren cu mentalitate de învingatoare. Când ajungi la un asemenea nivel, pregatirea psihologica este foarte importanta. Este vital sa crezi în tine si în sansa pe care o ai. E doar greu, nu si imposibil de recuperat aceasta diferenta", a spus Mariana Târca.

Mariana Târca este de parere ca mansa tur, din Danemarca s-a pierdut pentru ca, psihologic, danezele au fost mai puternice si au stiut sa nu se piarda în momente cheie ale jocului, atunci când Oltchimul era aproape. "Acele greseli copilaresti pe care fetele le-au facut în mansa tur, nu au fost întâmplatoare, ci dupa parerea mea, au aparut pentru ca fetele au cazut psihic si nu au mai gasit forta sa creada ca pot scoate un rezultat bun în Danemarca. Eu sunt încrezatoare, si poate cine stie, nu este întâmplator ca si atunci, în 1996, mansa tur s-a jucat în 8 mai, iar finala în 15 mai, ca si acum. Mi-as dori pentru cei de la Oltchim, sa traiasca bucuria pe care am trait-o eu în acea zi. Acest sezon bun facut de fete, merita sa fie încununat cu Cupa Campionilor. Nu va fi un meci usor, dar asa cum singure si-au micsorat sansele, tot ele trebuie sa si le mareasca. Vor juca acasa, vor avea în spate un public minunat, trebuie sa prinda aripi si sa se întreaca pe ele".

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsa, sâmbata, la Herning, de formatia daneza Viborg HK, scor 28-21 (14-11), în mansa tur a finalei Ligii Campionilor.

Meciul retur va avea loc, cu trofeul pe masa, la Bucuresti, sâmbata, de la ora 20.45

Mediafax


Mariana Tarca: "Eu am trait ce traiesc acum fetele de la Oltchim si sper ca finalul sa fie la fel"