Handbal

Polonia rescrie istoria la Europene: prima semifinala continentala din istorie

Nationala masculina de handbal a Poloniei s-a calificat, marti seara, pentru prima data in istorie in semifinalele unui Campionat European, echipe pregatita de Bogdan Wenta invingand la limita Cehia, scor 35-34.
Karol Bielecki de la polonezi si Filip Jicha de la cehi au concurat pentru titlul de golgeter al meciului de la Innsbruck, in cele din urma ambii jucatori ramanand la cota 7 reusite.

Polonia a acumulat in urma acestui succes 7 puncte, aflandu-se la egalitate cu Franta, echipa pe care o va intalni in ultimul meci din Grupa II principala.

Franta a invins la pas Slovenia, scor 37-28, Michael Giugou trecandu-si in cont nu mai putin de 10 goluri.

Intr-o alta partida din Grupa II, Spania a invins Germania, scor 25-20, mentinandu-se in cursa pentru calificarea in semifinale.

Cu 5 puncte in clasament, ibericii au nevoie de o victorie in ultimul meci cu Slovenia, rezultat coroborat cu un succes al Poloniei in fata Frantei.

In Grupa I principala patru echipe isi disputa primele doua locuri care asigura prezenta in careul de asi, Croatia (7 puncte), Islanda (6 puncte), Danemarca (6 puncte) si Norvegia (5 puncte) pastrand sanse reale pentru semifinale.

Croatia a depasit Austria, scor 26-23, instalandu-se la conducerea grupei, in timp ce Danemarca a invins Norvegia in ultima secunda, cu 24-23. Intr-o alta partida, Islanda a trecut de anonima echipa a Rusiei, cu 38-30.

Ultima etapa programeaza disputele: Norvegia-Islanda, Rusia-Austria si Croatia-Danemarca.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Polonia rescrie istoria la Europene: prima semifinala continentala din istorie