Handbal

Remiza intre Romania si Coreea de Sud. Tricolorele vor juca pentru locurile 7-8

Nationala feminina de handbal a Romaniei a remizat, marti, cu reprezentativa Coreii de Sud, scor 34-34 (13-19), rezultat in urma caruia jucatoarele antrenate de Radu Voina au incheiat pe locul patru un Grupa Principala II.
La doua zile dupa infrangerea suferita in fata Spaniei si care a marcat iesirea din cursa pentru medalii, echipa Romaniei a inceput slab disputa cu echipa Coreii de Sud, asiaticele conducand cu 3-0.

Dupa sase minute scorul de pe tabela s-a echilibrat, Oana Manea marcand din pozitia de pivot. Romania a preluat in premiera conducerea in minutul 8 prin reusita Narcisei Lecusanu (scor 4-3), dupa care Carmen Amariei a punctat pentru 6-4.

Jumatatea reprizei a culminat cu accidentarea Cristinei Neagu, interul de 21 ani al reprezentativei Romaniei parasind meciul cu probleme la glezna piciorului stang.

Doua aruncari de la 7 metri ratate consecutiv de echipa Romaniei si o aparare depasit cu usurinta de rapiditatea jucatoarelor din Coreea de Sud au inclinat balanta in favoarea asiaticelor, care au intrat cu 19-13 la pauza.

In partea secunda Romania s-a aflat permanent in urmarirea adversarelor, diferenta de pe tabela ajungand la doar doua goluri cand mai erau zece minute pana la final. Ionela Stanca a reusit primul sau gol, reducand scorul la 24-26.

Adriana Moldovan a redus diferenta la un singur gol in minutul 53 (scor 29-30) din aruncare de la 7 metri, pentru ca extrema Cristina Varzaru sa egaleze la 32 in urma unui contraatac.

Coreea de Sud a avut un gol avans si atacul la intrarea in ultimul minut, dar mingea a intalnit transversala portii aparate de Florentina Stanciu. La faza urmatoare Narcisa Lecusanu a restabilit egalitatea si scorul final.

In urma acestui rezultat Romania a incheiat pe locul patru in Grupa Principala II cu un total de 5 puncte, echipa tricolora urmand a intalni Germania pentru locurile 7-8.

Semifinalele Campionatului Mondial sunt Franta-Spania si Norvegia-Rusia, in timp ce Danemarca si Coreea de Sud se vor intalni pentru locurile 5-6.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Remiza intre Romania si Coreea de Sud. Tricolorele vor juca pentru locurile 7-8