Handbal

Voina: "Cel mai important este ca nu avem accidentari"

Antrenorul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei, Radu Voina, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca dupa Cupa Mobelringen, unde tricolorele au obtinut doua infrangeri si o victorie, cel mai important este ca nu sunt accidentari in lot.
"Cred ca dupa acest ultim test international inaintea Campionatului Mondial trebuie sa retinem partea buna a lucrurilor. Am avut trei meciuri puternice, cu Rusia, Norvegia si Croatia. Cu Rusia este de apreciat ca am reusit sa revenim de la minus noua goluri, chiar daca nu am invins, iar cu Norvegia este pozitiv faptul ca am confirmat un joc omogen, chiar daca nu am obtinut victoria. Au fost si momente grele in evolutiile noastre, culmea ca la ultimul meci, cu Croatia, pe care l-am castigat. Si-a spus cuvantul oboseala, angajamentul cu care s-a jucat, dar pentru mine cel mai important este ca nu am avut accidentari inaintea plecarii la Campionatul Mondial", a spus Voina.

Tricolorele au pierdut primele doua partide la turneul nordic, cu campioana mondiala Rusia, scor 31-33, si cu campioana olimpica Norvegia, scor 31-34, ultima castigand competitia, dupa ce a dispus duminica seara de Rusia, scor 27-21. Romania a castigat un singur meci, cu Croatia, scor 28-26.

Nationala tricolora va ajunge la Bucuresti la ora 16.00, de unde va pleca direct la Ramnicu Valcea, acolo unde se vor juca ultimele doua partide amicale, cu lotul B al Romaniei (marti si miercuri). "Fetele vor primi liber de miercuri de la pranz, pana vineri seara, iar sambata e programata plecarea spre China, la Mondiale", a explicat tehnicianul reprezentativei.

Programul meciurilor echipei nationale a Romaniei, in grupa preliminara C la Campionatul Mondial, este urmatorul:

Sambata, 5 decembrie, ora 11.15 (ora Romaniei): Romania - Chile

Duminica, 6 decembrie, ora 15.15: Japonia - Romania

Luni, 7 decembrie, ora 15.15: Romania - Ungaria

Miercuri, 9 decembrie, ora 15.15: Romania - Tunisia

Joi, 10 decembrie, ora 13.15: Romania - Norvegia.

Delegatia Romaniei va pleca spre China in 28 noiembrie.

Mediafax


Voina: "Cel mai important este ca nu avem accidentari"