Handbal

Oltchim Rm. Valcea-Rulmentul Brasov 31-25, in derby-ul etapei a 3-a

Campioana Oltchim Ramnicu Valcea s-a impus duminica in fata echipei Rulmentul Urban Brasov, scor 31-25 (17-13), in derbyul etapei a 3-a a Ligii Nationale feminine de handbal.

Pentru Oltchim au punctat: Ramona Maier (11), Valentina Elisei Ardean (5), Narcisa Lecusanu (4), Gabriella Szucs (4), Adina Meirosu (3), Clara Vadineanu (1), Steluta Luca (1), Roxana Gatzel (1) si Oana Manea (1).

Pentru Rulmentul au marcat: Carmen Amariei (5), Ionela Galca (5), Miriam Simakova (4), Alexandrina Barbosa (4), Gabriella Juhasz (3), Nicoleta Gasca (2) si Simona Gogarla (2).

Prima repriza a inceput cu atacul brasovencelor aparat de Luminita Hutupan, iar pe contraatac Oltchimul a marcat prin Narcisa Lecusanu. Din minutul 5 a intrat pe teren si Carmen Amariei, acesta fiind primul sau meci pentru echipa brasoveana. In urmatoarele minute cele doua formatii au mentinut echilibrul pe tabela, dar in minutul 9 handbalistele antrenate de Ivica Rimanic au reusit sa se desprinda la patru goluri, scor 9-4. In minutul 16, Hutupan a aparat o aruncare de la sapte metri, iar Lecusanu a punctat pentru 10-6. A urmat si parada Nataliei Spirova, care a aparat la randul ei o aruncare de la sapte metri  executata de Clara Vadineanu. Dupa time-out-ul cerut de Muller in minutul 20, la scorul de 12-8, handbalistele oaspete s-au apropiat la un singur gol, dar nu au reusit sa egaleze. Pe final echipa valceana a reusit sa puncteze de mai multe ori si sa duca scorul la 17-13, dupa primele 30 de minute.

In cea de-a doua repriza, Oltchim Ramnicu Valcea a ramas la timona jocului, nelasandu-se egalata de elevele lui Herbert Muller. Chiar daca Amariei a reusit un meci bun si a punctat, dar a si angajat-o bine pe Ionela Galca, formatia brasoveana nu a reusit nici in urmatoarle minute sa egaleze. In minutul 15, handbalistele valcence au reusit cea mai mare diferenta de pana atunci, scor 24-18. Finalul partidei a apartinut Oltchimului, dar si portaritei Luminitei Hutupan Dinu care a reusit mai multe parade. La ultimul time-out al meciului, Rimanic le-a facut o surpriza elevelor sale si le-a spus "Felicitari!" in limba romana, iar handbalistele i-au raspuns fericite "Multumim!". Scoul final al meciului a fost 31-25.

Meciul a fost urmarit din tribuna de selectionerul nationalei feminine a Romaniei, Radu Voina, de jucatoarea Oltchimului accidentata, Adriana Nechita, dar si de Valeria Bese, care a preferat sa stea undeva in spatele portilor. De asemenea, in sala a mai fost fostul arbitru de fotbal Ion Craciunescu.

Dupa acest meci, Oltchim Ramnicu Valcea are 6 puncte si este liderul Ligii Nationale feminine. Diferenta dintre formatia valceana si Rulmentul este, dupa acest meci, de trei puncte.

NewsIn



Oltchim Rm. Valcea-Rulmentul Brasov 31-25, in derby-ul etapei a 3-a