Handbal

Aihan Omer: "Speram sa ne calificam la Oradea, unde va fi adevaratul infern"

Invinsa la patru goluri diferenta in mansa tur a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial, nationala masculina de handbal a Romaniei isi pune sperantele in returul de peste sase zile de la Oradea. Iata mai jos ce au declarat selectionerul Aihan Omer si jucatorii Valentin Ghionea si Laurentiu Toma.
"As fi vrut sa fie un rezultat cat mai strans. Ei sunt imprevizibili si vor veni la Oradea sa castige. Patru goluri sunt foarte periculoase pentru mine. Trebuie sa conducem cu cel putin cinci, sase sau sapte goluri pentru a preveni finalul de meci. Am crezut tot timpul in revenirea noastra si este normal ca intr-un meci de handbal sa mai fie si astfel de momente. Finalul ne-a apartinut, dar din pacate unele nesincronizari au facut sa nu terminam la doua goluri in spatele adversarului. A fost o atmsfera normala, simpla, dar echipa din Muntenegru nu stie ce o asteapta la Oradea. Acolo va fi adevaratul infern", a declarat Aihan Omer, selectionerul Romaniei, la microfonul Sport.ro

Antrenorul tricolorilor s-a ferit sa critice momentele de cadere ale elevilor sai, declarand ca spera cu tarie in calificare. "Ratarile sunt inerente in jocul de handbal si nu reprosez nimanui nimic. Muntenegru are jucatori valorosi, vine de la un Campionat European, dar eu cred ca publicul de la Oradea si dorinta jucatorilor de a se califica vor determina un joc mai bun in retur".

Doi dintre jucatorii nationalei, Valentin Ghionea si Laurentiu Toma, au explicat la randul lor cum au trait meciul din teren, afirmand la randul lor ca accederea la Campionatul Mondial din Croatia 2009 este posibila in urma returului de la Oradea, catre care se indreapta sperantele intregii suflari handbalistice din Romania.

Vali Ghionea: "Se putea mai mult, dar a fost un meci dificil si ne asteptam la acest lucru. Inaintea meciului am luat in calcul orice rezultat, puteam sa si castigam, dar puteam sa si pierdem la zece goluri. Sper ca la Oradea, cu ajutorul publicului, sa-i batem la peste patru goluri".

Laurentiu Toma: "Nu stiu daca ne-a lipsit ceva, ne-am luptat si am demontrat ca avem valoare. Aici a fost un public normal pentru noi la acest nivel si ne asteptam sa fie asa, dar nu ne-au speriat pentru ca suntem jucatori profesionisti".

Onlinesport


Aihan Omer: "Speram sa ne calificam la Oradea, unde va fi adevaratul infern"