Formula 1

Vettel in pole position pe Hungaroring

Pilotul german Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp in calificarie Marelui Premiu al Ungariei, urmand a pleca, duminica, pentru a treia oara consecutiv din prima pozitie a grilei de start. Echipierul de la Red Bull a fost urmat de Mark Webber, colegul sau de echipa, pe pozitia a treia terminand spaniolul Fernando Alonso. Onlinesport.ro a transmis in direct calificarile de la Hungaroring. Rezultatele inregistrate in calificarile Marelui Premiu al Ungariei.
Duel de la distanta intre echipierii de la Red Bull-Renault, Vettel si Webber corectand pe rand timpul de referinta.

La un an dupa teribilul accident care era sa-l scoata definitiv din lumea curselor, brazilianul Massa a atacat curajos, reusind sa se mentine in plasa coechipierului sau Alonso si a celor doi rivali de la Red Bull.

Schumacher a continuat sa se zbata in anonimat, germanul de la Mercedes coborand pe 16, la limita asigurarii prezentei in partea secunda, dupa ce la un moment dat avansase pe locul 10.

Septuplul campion mondial a reusit in ultimul minut sa urce pe locul 12, dupa ce la un moment dat retrogradase pe 18.

Cu 1:20.417, Vettel a semnat timpul de referinta, fiind urmat de Webber, Kubica , Rosberg, Alonso, Massa, Button si Hamilton.

Partea secunda a inceput in nota de dominare a pilotilor Ferrari, Massa si Alonso stabilind timpii de referinta.

Campionul mondial Button a ratat prezenta in superpole, clasandu-se pe 11, chiar in spatele tanarului german Hulkenberg.

Surpriza neplacuta si din partea lui Michael Schumacher, care nu a reusit sa urce mai sus de locul 14.

Raspunsul Red Bull a venit din partea lui Webber, pentru ca Vettel sa coboare stacheta la 1:19.573.

Schumacher a continuat sa ramana in partea din spate a ierarhiei, ocupand modestul loc 14, departe de primele zece pozitii.

Cu un minut inaintea epuizarii celor 15 minute dedicate partii secunde, Webber a urcat la conducere cu 1:19.531.

Alonso si Massa au iesit din nou primii si in ultima parte a calificarilor, ibericul oprind cronometrul la 1:19.987.

Replica pilotilor de la Red Bull a venit imediat, Vettel si Webber reusind sa le ia fata rivalilor de la Ferrari. Cel mai bun timp i-a revenit in cele din urma lui Vettel, care a reusit timpul etalon al intregului weekend, cu 1:18.773.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Vettel in pole position pe Hungaroring