Formula 1

Pole position pentru Vettel in Australia

Pentru a doua oara consecutiv in acest sezon Sebastian Vettel de la echipa Red Bull-Renault va pleca din pole position, tanarul pilot german obtinand cel mai bun timp, sambata, in calificarile Marelui Premiu al Australiei de la Melbourne. Asa am trait LIVE calificarile. Rezultatele calificarilor si antrenamentelor libere.
Cu timpul de 1:23.919, Vettel a fost singurul pilot prezent pe circuitul Albert Park care a coborat sub bariera de un minut si 24 secunde.

La 116 miimi in spatele lui Vettel a incheiat sesiunea coechipierul sau si favoritul local al publicului spectacor, Mark Webber, astfel echipa Red Bull-Renault monopolizand prima linia la startul cursei de duminica.

Pentru Sebastian Vettel, 22 ani, este al saptelea pole position din cariera si primul la Antipozi pe circuitul Albert Park. De asemenea, pentru echipa Red Bull-Renault este al saptelea pole position, dupa cele obtinute in 2009 la Shanghai, Istanbul, Silerstone, Nurburgring si Suzuka, precum si cel reusit de Vettel in 2010 la Sakhir.

Din a doua linie a grilei de start vor porni spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari si campionul mondial Jenson Button de la McLaren-Mercedes, ibericul fiind mai rapid cu peste jumatate de secunda in ultima parte a calificarilor.

Brazilianul Felipe Massa nu a reusit decat o clasare pe locul cinci, urmand a imparti linia a treia la start cu  germanul Nico Rosberg, pilot care inca o data a reusit sa se claseze in fata mult mai titratului sau coechipier Michael Schumacher.

Septuplul campion mondial a avut o noua evolutie stearsa, nereusind sa se remarce intr-un mod deosebit pe circuit.

Rubens Barrichello (Williams), Robert Kubica (Renault) si Adrian Sutil (Force India) au participat in superpole, fara insa a emite pretentii la un loc fruntas.

Surpriza neplacuta a calificarilor a venit din partea britanicului Lewis Hamilton, care a incheiat pe locul 11, nereusind sa se califice pentru ultima parte a sedintei cronometrate.

Din nou la coada plutonului s-au plasat cele trei echipe debutante in ordinea Lotus, Virgin si Hispania, cu mentiunea ca pilotii acesteia din urma au reusit sa parcurga un numar decent de tururi pentru nivelul Formulei 1.

Onlinesport


Pole position pentru Vettel in Australia