Formula 1

Kubica si Hamilton, cei mai rapizi piloti in antrenamentele libere de la Melbourne

Polonezul Robert Kubica si britanicul Lewis Hamilton au stabilit timpii de referinta, vineri, in primele doua antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Australiei de la Melbourne. Rezultatele antrenamentelor libere de la Melbourne. Marele Premiu al Australiei a inceput si pe FORUM.
In cea dintai sedinta cronometrata, Kubica a urcat echipa Renault in topul ierarhiei cu 15 minute inaintea epuizarii timpului dedicat sesiunii.

Timpul polonezului a fost de 1:26.927, fiind mai bun cu 199 miimi decat cel stabilit de germanul Nico Rosberg de la Mercedes GP.

Topul cinci a fost completat de campionul mondial en-titre, Jenson Button (McLaren-Mercedes), brazilianul Felipe Massa (Ferrari) si Sebastian Vettel (Red Bull-Renault).

In aceeasi secunda cu Robert Kubica s-au mai clasat Fernando Alonso (Ferrari) si Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes).

Septuplul campion mondial Michael Schumacher a fost doar al 12-lea, la 1.623 secunde de primul clasat.

A doua sesiune cronometrata de pe circuitul Albert Park s-a desfasurat in conditii de pista uda, cei doi piloti de la McLaren-Mercedes clasandu-se pe primele doua locuri.

Hamilton a impus timpul de referinta, cu 1:25.801, fiind urmat de Button la 275 miimi. Al treilea s-a clasat australianul Mark Webber, la 447 miimi, in timp ce Michael Schumacher si-a demonstrat abilitatile de a pilota in conditii de ploaie, fiind al patrulae, la 710 miimi.

Surpriza a venit din partea rusului Vitaly Petrov (Renault), pilotul rus urcand pe locul cinci in ierarhie, la 931 miimi in spatele lui Hamilton.

Reprezentantii Ferrari au terminat sesiunea in a doua parte a clasamentului, Fernando Alonso fiind al 15-lea, la peste 3 secunde, in timp ce Felipe Massa a fost al 17-lea, la aproape 4 secunde.

Onlinesport


Kubica si Hamilton, cei mai rapizi piloti in antrenamentele libere de la Melbourne