La Liga

Guardiola: "Aceasta echipa a FC Barcelonei va ramane in istoria fotbalului"

Antrenorul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, a apreciat, vineri, dupa câstigarea Supercupei Europei în fata celor de la FC Porto, ca aceasta formatie catalana "va ramâne în istoria fotbalului".
"Acesti jucatori formeaza o generatie unica, aceasta echipa va ramâne în istoria clubului si a fotbalului", a spus Guardiola pentru cotidianul El Mundo Deportivo.

Câstigând vineri Supercupa Europei, dupa ce pe 17 august au obtinut Supercupa Spaniei, în dauna celor de la Real Madrid, FC Barcelona a dus la 15 numarul de titluri continentale, un record în istoria cluburilor, depasind astfel gruparea AC Milan, care avea 14 astfel de trofee.

"Sunt multumit de imaginea clubului. Acesti jucatori sunt competitori exceptionali, nu esueaza niciodata si sunt extrem de încredere", a mai spus Guardiola, care a stabilit si el un nou record, cel de cel mai titrat antrenor al gruparii catalane, cu 12 trofee, depasindu-l pe Johan Cruyff (11).

Echipa FC Barcelona, detinatoarea Ligii Campionilor, a câstigat al patrulea trofeu Supercupa Europei din istorie, învingând, vineri, la Monte Carlo, cu scorul de 2-0 (1-0), formatia FC Porto, câstigatoarea Ligii Europa, la care fundasul Cristian Sapunaru a fost integralist.

Golurile echipei spaniole au fost reusite de Messi '39 si Fabregas '88.

Mediafax



Guardiola: "Aceasta echipa a FC Barcelonei va ramane in istoria fotbalului"