La Liga

Un Clasic record

Real Madrid si Barcelona se intalnesc intr-un "El Clasico" in care se regasesc cele mai bune cifre. Real Madrid este lider si niciodata nu a mai aducat in atatea etape, intr-un debut de campionat, atatea puncte. In plus, nu mai avea un golgheter cu 15 reusite din sezonul 1935/1936. Barcelona se afla la numai un meci distanta de recordul de victorii acasa si cu un numar de goluri marcate in deplasare pe care niciodata nu l-a avut.
Primul El Clasico din acest sezon este plin de recurduri. A existat polemica de a-l juca luni, insa s-a trecut rapid peste ea. Acum se privesc cifrele, in asteptarea partidei, iar ambele echipe au ajuns la aceasta intalnire cu cele mai bune. Este pentru prima oara cand Real si Barcelona sunt fata in fata avand niste performante atat de meri in debutul de sezon.

Real Madrid vine lider pe Camp Nou. Dupa 12 etape jucate, albii sunt lider in clasament cu 32 de puncte - 10 victorii si doua egaluri. Este petnru prima oara in istoria clubului cand echipa aduna atatea puncte pe un start de sezon.

Jose Mpurinho este primul antrenor din prima liga spaniola care reuseste aceste cifra la debut. Nici Guardiola, pe banca Barcelonei, nu sta rau. El a reusit sa bata recordul lui Helenio Herrera cu cele 68 de victorii obtinute in campionat, pana acum, ceea ce il face al saselea cel mai prolific tehnician din istoria catalanilor.

Pe locul doi in campionat, cu 31 de puncte - 10 victorii si un egal, Barcelona a castigat in acest sezon toate meciurile jucate acasa (sase la numar), batand recordul lui Real Madrid din sezonul 1991/1992. Victoria cu 8-1 in fata Almeriei intimideaza pe oricine si a egalat cel mai mare scor facut acasa de catalani in istorie, cel din 1959 cand au batut Las Palmas cu acelasi rezultat.

CR7 si Messi
Intalnirea directa dintre portughez si argentinian reaprinde polemica: cine este cel mai bun din lume dintre el? Ronaldo este golgheter cu 15 puncte, o suma pe care nici un jucator de la Real nu a mai atins-o din 1936. La acel moment, Sañudo avea 16. Ronaldo tinteste recordul personal stabilit la Manchester United, de  42 de goluri intr-un sezon, precum si cel de la Real Madrid de sezonul trecut, cand a dat 33.

Messi nu sta nici el sa se uite. A reusit un hat-trick cu Almeria si a trecut de borna 100 cu Barcelona, in campionatul intern, la doar 23 de ani. Argentinianul are 13 goluri acum si sta in spatele lui Ronaldo. In ultimele noua partide jucate (campionat si cupe europene) Messi a reusit 15 goluri. Mai nimic.

Real Madrid nu numai ca are cel mai bun marcator, dar si cea mai buna aparare, cu numai sase goluri incasate. Casillas are o medie de 0,5 goluri primite pe meci, dupa 12 etape, fiind cel mai bun portar din Spania. Barcelona a primit opt goluri.

Acestea sunt cifrele partidei Barcelona - Real Madrid pe care va invitam sa o urmariti lunea viitoare, in direct, live text, pe onlinesport.ro.

Onlinesport


Un Clasic record