La Liga

Barcelona si-a demonstrat clasa contra Realului

Mult asteptatul meci dintre Real Madrid si FC Barcelona a adus o demonstratie de forta din partea catalanilor. FC Barcelona s-a impus cu 2-0 pe Santiago Bernabeu, intr-o maniera categorica, la capatul unui meci in care madrilenii nu au putut sa se ridice la nivelul adversarilor. Xavi a fost intr-o zi de gratie, oferind ambele pase de gol catre Lionel Messi si Pedro Rodriguez. Partida continua pe forumul Onlinesport, cu discutii aprige intre fanii celor doua echipe.


Super-derbiul dintre Real Madrid si Barcelona a atras toate privirile, iar 1.5 miliarde de telespectatori din intreaga lume au asteptat cu sufletul la gura ceea ce multi au numit cel mai important meci al anului.

Madrilenii au inceput in ofensiva, insa dominarea teritoriala nu s-a concretizat si prin sanse importante la poarta lui Valdes, prima ocazie aparand in minutul 23, cand Xabi Alonso a sutat la jumatate de metru de vinclu.

Xabi Alonso a fost protagonistul unui moment controversat in mintuul 31, cand jucatorii Barcelonei s-au strans in jurul lui Mejuto Gonzalez pentru a cere al doilea cartonas galben pentru mijlocasul spaniol, insa in cele din urma cel avertizat a fost Xavi.

Deschiderea scorului a venit surprinzator, in minutul 31, la primul sut pe poarta. Barcelona a inscris printr-o combinatie clasica deja. Xavi a pasat excelent perpendicular catre Messi, acesta l-a driblat cu usurinta pe Albiol si a inscris din sapte metri.

Madrilenii au avut sansa sa egaleze in minutul 41, insa golgheterul Gonzalo Higuain a sutat mult peste poarta dintr-o pozitie excelenta, dupa ce l-a pacalit cu usurinta pe Pique, iar la pauza catalanii au intrat in avantaj, scor 1-0.

Formatia lui Manuel Pellegrini nu si-a revenit nici dupa pauza, cand geniul lui Xavi a facut din nou diferenta. Mijlocasul spaniol l-a deschis excelent pe Pedro in minutul 56, iar acesta, ramas singur cu Valdes, a inscris pentru 2-0.

Pellegrini a mutat rapid prin introducerea lui Guti, iar aceasta s-a dovedit a fi inspirata. Guti a oferit cateva pase foarte bune pentru colegii sai din ofensiva, insa Higuain si Cristiano Ronaldo au irosit doua bune sanse de a reduce din diferenta.

Mai mult, Messi a fost aproape in doua randuri sa inscrie dupa ce a primit pase de exceptie din partea lui Xavi, dar Casillas si-a respectat statutul si a intervenit salvator, limitand proportiile scorului.

Succesul cu 2-0 de pe Santiago Bernabeu ii propulseaza pe cei de la Barcelona pe primul loc, cu 80 de puncte, trei mai mult decat Real Madrid. Titlul este ca si castigat, si in acest an, de Barcelona, care a obtinut a patra victorie consecutiva intr-un derby cu Real Madrid.

Onlinesport


Barcelona si-a demonstrat clasa contra Realului