Bundesliga

Raul: "Fotbalul se termina intr-un fel sau altul"

Atacantul Raul Gonzalez, unul dintre cei mai emblematici jucatori spanioli si unul de top la nivel mondial, a anuntat joi ca la finalul sezonului paraseste pe Schalke 04 Gelsenkirchen si nu va mai evolua in fotbalul european, insa ramane in acest sport inca sa joace in ideea de a trece ulterior la antrenorat.
In varsta de 34 de ani, Raul a dorit sa-si prelungeasca actuala intelegere cu inca doi ani, dar oficialii clubului german nu i-au acordat decat o prelungire de un sezon si astfel cele doua parti nu au ajuns la un numitor comun.

"Viitorul meu sportiv nu este in Europa. Nu voi mai juca intr-o tara care are un campionat puternic, precum Bundesliga. Am avut in ultimul timp mai multe oferte tentante, iar in urmatoarele saptamani voi lua o decizie. Vreau sa continui sa ma bucur ce acest sport si, in acelasi timp, sa pun bazele unei cariere viitoare in fotbal", a spus Raul, joi, intr-o conferinta de presa.

"Acesti doi ani de la Schalke au fost extraordinari pentru mine, le multumesc tuturor de la acest club pentru sansa oferita. Mi s-a spus ca am mereu usa deschisa aici. In Spania nu voi reveni decat sa imi vizitez familia sau prietenii. Am doua oferte importante care nu imi permit numai sa joc fotbal mai departe, ci sa imi pregatesc cariera pentru un nivel de viitor", a mai afirmat Raul, dand de inteles ca se gandeste in perspectiva la antrenorat.

"Fotbalul se termina intr-un fel sau altul, iar eu vreau sa incep o noua viata, un nou proiect", a incheiat el.

Ajuns in Germania in vara anului 2010 dupa despartirea de Real Madrid, Raul s-a integrat rapid in prima garnitura a lui Schalke si in cei doi ani scursi de la transfer a marcat 39 de goluri in 96 de meciuri.

Cu Raul in teren Schalke a castigat Cupa Germaniei in 2011 si a ajuns pana in semifinalele Ligii Campionilor.

Raul este in prezent cel mai bun marcator din istoria cupelor europene cu 77 de goluri la activ.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Raul: "Fotbalul se termina intr-un fel sau altul"