Bundesliga

Bayern a sarbatorit castigarea titlului alaturi de 130.000 de suporteri

Jucatorii si oficialii echipei Bayern Munchen au sarbatorit câstigarea celui de-al 22-lea titlu national din istorie, duminica, alaturi de 130.000 de suporteri reuniti în centrul orasului Munchen.

Echipa antrenata de Louis van Gaal a defilat mai întâi pe strazile din Munchen, deplasându-se de la baza de pregatire pâna în centrul orasului în vehicule decapotabile.

Aproximativ 100.000 de persoane au asistat la parada, iar 25.000 de fani s-au strâns în fata primariei, potrivit estimarilor politiei.

Jucatorii si conducatorii, care au sarbatorit titlul pâna dimineata, într-o discoteca din Munchen, au fost salutati cu încântare de numerosii suporteri, atunci când si-au facut aparitia la balconul primariei. În frunte cu capitanul Mark van Bommel, fotbalistii au ridicat rând pe rând trofeul câstigat sâmbata.

Printre jucatorii întâmpinati cu cel mai mare entuziasm se numara portarul Jorg Butt, campion al Germaniei în premiera, la 35 de ani, Ivica Olici, Arjen Robben si Franck Ribery.

 

Echipa Bayern Munchen a câstigat pentru a 22-a oara în istorie campionatul Germaniei, în urma rezultatelor înregistrate, sâmbata, în partidele din ultima etapa din Bundesliga.

Formatia din Munchen a încheiat sezonul cu un total de 70 de puncte, cu cinci mai multe decât Schalke 02, a doua clasata, care a obtinut doar o remiza, scor 0-0, cu Mainz.

Echipa antrenata din luna iulie 2009 de catre Louis van Gaal ar putea realiza în acest sezon o tripla istorica: Campionatul/Cupa Germaniei/Liga Campionilor.

Formatia bavareza va întâlni, la 15 mai, pe Werder Bremen, în finala Cupei Germaniei, si la 22 mai pe Internazionale Milano, în ultimul act al Ligii Campionilor.

Mediafax

 



Bayern a sarbatorit castigarea titlului alaturi de 130.000 de suporteri