Bundesliga

Klinsmann a condus primul antrenament la Bayern

Tehnicianul Jurgen Klinsmann a condus, luni, primul antrenament la formatia Bayern Munchen, la care ii succede lui Ottmar Hitzfeld, si a avut la dispozitie doar 12 jucatori, internationalii care au participat la Euro-2008 urmand sa se alature lotului la jumatatea lunii iulie, informeaza AFP.

Internationalii germani, francezi, turci si italieni ai clubului, care au participat la Campionatul European, beneficiaza de o vacanta prelungita, iar Franck Ribery va fi indisponibil pana in septembrie, din cauza unei accidentari.

In momentul in care Klinsmann, in varsta de 43 ani, conducea primul antrenament al campioanei Germaniei, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Miroslav Klose si Marcell Jansen, care au jucat, duminica, in finala Euro-2008, pierduta in fata Spaniei, scor 0-1, participau, la Berlin, la o festivitate in cadrul careia fotbalistii din echipa nationala le-au multumit suporterilor inainte de a pleca in vacanta.

"Vrem sa incheiem sezonul cu titluri. Este obligatoriu la nivel national, iar pe plan european vrem sa ajungem cat mai departe posibil", a explicat Klinsmann, care in afara de experienta din perioada 2004-2006, cand a fost selectioner al Germaniei, nu a mai antrenat la un alt club.

Bayern Munchen, care in sezonul 2007/2008 a castigat si campionatul, si cupa Germaniei, l-a numit antrenor principal pe Klinsmann in luna ianuarie, cand Hitzfeld a anuntat ca nu vrea sa-si prelungeasca acordul.

Clubul cel mai titrat din fotbalul german revine in sezonul 2008/2009 in Liga Campionilor, dupa ce in stagiunea precedenta a evoluat in Cupa UEFA, competitie pe care a parasit-o in semifinale, cand a fost eliminata de castigatoarea trofeului, Zenit Sankt Petersburg. "Obiectivele noastre trebuie sa fie cat mai inalte posibil, pentru ca asta reprezinta o sursa de energie si de motivatie pentru a munci in fiecare zi", a precizat Klinsmann, care a evoluat la Bayern Munchen in perioada 1995-1997.

Mediafax



Klinsmann a condus primul antrenament la Bayern