Premier League

Manchester City a suferit cea mai mare pierdere din istoria fotbalului englez

Clubul preluat din 2008 de Seicul Mansour bin Zayed al-Nahyan a inregistrat la finalul anului fiscal precedent o pierdere de 197 de milioane de lire sterline, doborand cu peste 50 de milioane recordul stabilit de Chelsea in urma cu sase ani.
Gaura din bugetul celor de la Manchester City este cauzata in principal de achizitiile masive de jucatori scumpi si a salariilor ridicate pe care le primesc vedetele lui Roberto Mancini.

In anul financiar 2010-2011, clubul englez i-a achizitionat pe Jérôme Boateng for (10.5 milioane de lire), Edin Dzeko for (27 milioane), David Silva (26 milioane), Yaya Touré (24 milioane), Aleksandar Kolarov (19 milioane), Mario Balotelli (24 milioane) si James Milner (26 milioane).

Consortiul din Emiratele Arabe Unite care controleaza clubul Manchester City a investit in ultimii trei ani nu mai putin de 800 milioane de lire sterline, suma care se doreste a fi amortizata prin rezultate in Premier League si mai ale Champions League.

In aceste conditii, clubul englez ar putea incalca noul regulament de Fair-Play financiar pus la punct de UEFA si care va intra in vigoare din sezonul 2014-2015.

Acesta prevede ca echipele de top care doresc sa participe in cupele europene sa nu aiba pierderi mai mari de 45 milioane de euro (38.5 milioane de lire sterline) in ultimii trei ani fiscali.

Oficialii lui City spera sa echilibreze balanta pana in 2014 prin banii obtinuti din Champions League, cresterea drepturilor TV si sumele incasate din publicitate.

Onlinesport


Manchester City a suferit cea mai mare pierdere din istoria fotbalului englez