Premier League

Ferguson confirma retragerea lui Van der Sar la finalul sezonului

Managerul Sir Alex Ferguson a confirmat in presa engleza ca portarul olandez Edwin Van der Sar se va retrage la finalul actualului sezon, astfel ca Manchester United se afla in cautarea unui inlocuitor.
"Trebuie sa accept ca acesta va fi ultimul sezon al lui Edwin. Este trist, dar un portar are dificultati cand atinge varsta de 40 ani. S-a intamplat si in cazul lui Peter Shilton.

"In cazul lui insa, mi-a spus intr-o discutie pe care am avut-o ca vrea sa se dedice mai mult familiei si in special sotiei, care a trecut prin mari probleme de sanatate in ultimul timp", a spus Ferguson in The People, citat de Daily Mail.

Pe lista 'diavolilor' pentru inlocuirea lui Van der Sar se numara scotianul Allan McGregor (Glasgow Rangers), jucator dorit si de Gerard Houllier la Aston Villa, dar si germanii Rene Adler (Bayer Leverkusen), respectiv Manuel Neuer (Schalke 04).

"Nu am finalizat inca lista posibililor inlocuitori pentru Edwin. Acesta are o mare experienta, care din pacate nu se poate cumpara", a mai spus Ferguson.

Un alt nume vehiculat sa ajunga pe Old Trafford este cel al spaniolului David De Gea (Atletico Madrid), clubul iberic solicitand in schimbul internationalului de tineret suma de 15 milioane de lire sterline.

Pana la finalizarea tratativelor, United si-a asigurat semnatura danezului Anders Lindegaard pentru 3.5 milioane de lire sterline, acesta fiind privit ca un demn urmas al lui Peter Schmeichel, portar care a scris istorie la Manchester in anii 90.

Onlinesport


Ferguson confirma retragerea lui Van der Sar la finalul sezonului