Premier League

Shearer i-a pus gand rau lui Capello. Vrea sa antreneze Anglia

Fostul atacant al Albionului Alan Shearer si-a exprimat dorinta de a pregati intr-o zi nationala Angliei, care in prezent este condusa de italianul Fabio Capello, in formeaza The Telegraph.
"Inca simt fluturi in stomac atunci cand joaca Anglia. Imi lipseste acea atmosfera de pe tunelul de la vestiare, cele 90 de minute petrecute pe teren si adrenalina din timpul meciurile care nu poate fi inlocuita cu nimic altceva.

"Turneul final european din 1996 a fost cel mai bun pentru mine ca jucator. Atunci am invatat multe de la Terry Venebles. Inainte de acel Euro nu mai marcasem de 13 meciuri, dar Venebles mi-a dat incredere prin titularizarea mea", a spus Shearer.

Fostul international englez nu se ascunde dupa degete cand vine vorba despre obiectivul sau viitor, declarand raspicat ca-si doreste sa antreneze prima reprezentativa a Angliei.

"Ca antrenor sa pregatest nationala este scopul ultim si cel mai inalt posibil. Aspir sa fiu cel mai bun si bineinteles ca cel mai bun este managerul Angliei", a opinat Sherear.

Cu toate acestea fostul international considera ca Harry Redknapp, actualul manager al echipei Tottenham Hotspur, ii va succeda lui Capello la carma nationalei Angliei.

Shearer a pregatit intre1 aprilie si 24 mai 2009 echipa Newcastle United, avand un bilant de o victorie, doua egaluri si cinci infrangeri.

Atacantul englez a castigat titlul Angliei cu Blackburn Rovers in sezonul 1994-95, dupa care a primit Gheata de Aur la Euro 96 pentru cele cinci goluri marcate in turneu. De asemenea a mai fost golgeter in Premier League in sezoanele 1994-95, 1995-96 si 1996-97. Shearer detine recordul de goluri marcate pentru clubul Newcastle United, cu 206 reusite.

Pentru nationala Angliei a evoluat in 63 de ocazii, marcand 30 de goluri. Ultimul dintre acestea a fost reusit pe 20 iunie 2000 contra Romaniei la Charleroi, in cadrul unui meci contand pentru faza grupelor Euro 2000. Echipa tricolora s-a impus atunci cu 3-2, iar Shearer a punctat pentru 1-1 dupa ce Chivu deschisese scorul.

Onlinesport


Shearer i-a pus gand rau lui Capello. Vrea sa antreneze Anglia