Premier League

FC Liverpool a acceptat oferta de cumparare de la New England Sports Ventures

Conducatorii FC Liverpool, club detinut de americanii Tom Hicks si George Gillett, au anuntat, miercuri, într-un comunicat, ca au acceptat oferta de cumparare din partea New England Sports Ventures.

"Sunt încântat ca am reusit cu succes sa încheiem procesul de vânzare care a fost dificil si anevoios. Consiliul de Administratie a decis sa accepte oferta NESV deoarece a întrunit conditiile cerute. Filozofia NESV se rezuma doar la victorie si a demonstrat acest lucru pe deplin la Red Sox. Ne-am întâlnit cu ei în Boston, Londra si Liverpool de-a lungul mai multor saptamâni si am fost impresionati de viziunea lor pentru Liverpool. Aceasta oferta ne permite sa ne platim datoriile si sa ne concentram la investitii în echipa. Sunt dezamagit ca proprietarii au încercat totul pentru a împiedica aceasta vânzare", a declarat Martin Broughton, presedintele FC Liverpool.

Vânzarea necesita aprobarea proprietarilor si a Premier League, iar acordul final trebuie sa treaca o procedura judiciara.

Consortiul New England Sports Ventures, ce detine gruparea de base-ball Boston Red Sox, este condus de John William Henry II si Tom Warner.

Clubul Liverpool, cu datorii de 300 de milioane de euro, a fost scos la vânzare în aprilie de Tom Hicks si George Gillett pentru 351,4 milioane de lire sterline (403,5 milioane de euro). Proprietarii americani, care nu au fost acceptati de fani, au termen pâna la 15 octombrie sa ramburseze la Royal Bank of Scotland un împrumut de 282 de milioane de lire sterline.

În plan sportiv, Liverpool ocupa locul 18, retrogradabil, dupa sapte etape în Premier League.

FC Liverpool este una dintre adversarele formatiei Steaua în grupa K din Liga Europa. Primul meci dintre cele doua echipe a avut loc în Anglia si s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 4-1. Urmatorul meci dintre cele doua formatii va avea loc în data de 2 decembrie, la Bucuresti.

Mediafax


FC Liverpool a acceptat oferta de cumparare de la New England Sports Ventures