Premier League

Alex Ferguson explica de ce a refuzat nationala Angliei: "O slujba grea si o cupa otravitoare"

Managerul echipei Manchester United, Alex Ferguson, a declarat ca i s-a oferit de doua ori postul de selectioner al Angliei, dar a refuzat de fiecare data, deoarece este o "slujba groaznica" si "o cupa otravitoare", tehnicianul apreciind ca ar fi avut probleme deoarece este scotian, informeaza Sky.

"Am avut sansa de a antrena nationala Angliei de doua ori, dar, bineînteles, acest lucru nu poate intra în discutie. Este ca un pahar plin cu otrava. Cred ca este o slujba teribila, plus ca as fi avut un imens handicap deoarece sunt scotian. Nu conteaza din ce unghi privesti problema, dar este un lucru important", a spus Ferguson.

Alex Ferguson considera ca un rol important în rezultatul înregistrat de nationala Angliei la Cupa Mondiala din Africa de Sud, l-a avut sezonul prea încarcat. "Sezonul englezesc este extenuant. Uitati-va la luna decembrie de exemplu. Jucam opt sau noua meciuri, desi este cea mai proasta perioada a anului pentru suprafetele de joc, când sunt mai grele, iar vremea este cea mai rea. În a doua parte a sezonului vezi ca jucatorii sunt accidentati, dar datorita importantei jocului, ei continua sa joace si de aceea la finalul sezonului, când are loc un turneu final important, ei nu sunt la suta la suta", a adaugat Ferguson.

Pe de alta parte, un responsabil al Federatiei Engleze de Fotbal, Sir Trevor Brooking, a declarat, vineri, ca viitorul selectioner al Angliei, dupa ce actualul antrenor, italianul Fabio Capello, îsi va încheia mandatul, ar trebui sa fie englez. "Cred ca pe termen lung, dupa Fabio, ne vom dori un englez. Vrem sa începem o noua perioada în care sa angajam tehnicieni englezi, iar Fabio Capello ne poate ajuta enorm sa facem aceasta tranzitie", a explicat Sir Brooking pentru BBC.

Fabio Capello este al doilea antrenor strain din istoria nationalei Angliei, dupa suedezul Sven-Goran Eriksson.

Dupa plecarea lui Eriksson în 2006, Steve McClaren a fost numit antrenor al nationalei. Acesta a fost secundul lui Eriksson la echipa nationala, desi era si antrenorul echipei Middlesbrough.

Mediafax



Alex Ferguson explica de ce a refuzat nationala Angliei: "O slujba grea si o cupa otravitoare"