Premier League

Manchester United castiga cu Tottenham si urca pe primul loc in Premier League

Intr-un duel foarte important pentru economia campionatului, Manchester United a invins, sambata, pe Tottenham, cu 3-1 (0-0), meciul contand pentru etapa a 36-a din Premier League.

United a acumulat in urma acestui succes 79 puncte, urcand pe prima pozitie a clasamentului, cu doua puncte in fata rivalei Chelsea, care va intalni, duminica, pe Stoke City.

In pofida scorului afisat la finalul celor 90 minute, meciul de pe Old Trafford nu a fost deloc usor pentru echipa lui Sir Alex Ferguson.

Prima ocazie de gol a apartinut gazdelor in minutul 30, cand Rafael l-a gasit ideal demarcat pe Valencia, dar acesta a sutat pe jos in bratele lui Gomes.

Bulgarul Berbatov a ratat la randul sau deschiderea scorului in minutul 41, cand a trimis peste poarta din marginea careului.

Partea secunda a debutat cu o noua ocazie la poarta lui Tottenham, acelasi Berbatov ratand de putin cu o lovitura de cap din marginea careului mic. Fletcher a fost si el aproape de o reluare decisiva.

Replica londonezilor nu s-a lasat prea mult asteptata, un minut mai tarziu Palacios sutand pe jos, dupa ce a depasit in dribling nu mai putin de trei adversari.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 57, mijlocasul Giggs transformand un penalty obtinut de Berbatov.

Tottenham a restabilit egalitatea in minutul 70, King reluand cu capul la coltul lung in urma unei lovituri de la colt.

Echilibrul de pe tabela a fost rupt in urma unei actiuni de geniu din partea lui Nani, mijlocasul portughez finalizand in minutul 81 cu o scarita superba peste Gomes.

Acelasi Nani a obtinut lovitura de la 11 metri in minutul 85, Giggs fiind pentru a doua oara responsabil cu transformarea.

Tottenham ramane cu 64 puncte in pozitia a patra, sperand la un rezultat pozitiv din partea rivalei locale Arsenal in meciul cu Manchester City, principala adversara a echipei lui Harry Radknapp la ocuparea ultimului loc de Champions League.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Manchester United castiga cu Tottenham si urca pe primul loc in Premier League