Premier League

Incepe adevaratul fotbal!

Asteptarea a luat sfarsit! Dupa doua luni de pauza, fotbalul spectacol revine. Sambata incepe Premiership, intr-o editie care se anunta mai incinsa ca niciodata. Fara Becali, fara Borcea, fara Mitica. Fara trageri de timp si goluri din intamplare. Cu echipe care lupta pana la ultima picatura.
Manchester United, favorita la titlu
Echipa lui Sir Alex Ferguson este favorita la castigarea celui de-al treilea titlu consecutiv (2.50), urmata indeaproape de Chelsea (2.65). Arsenal si Liverpool sunt urmatoarele echipe pe lista bookmakerilor, cu o cota de aproximativ 6. Printre surprize s-ar putea afla Manchester City si Tottenham Hotspur.

Torres, urmatorul golgheter
Potrivit caselor de pariuri, Fernando Torres este de departe principalul favorit la castigarea titlului de golgheter, cota sa fiind de 4.75. Golgheterul din sezonul trecut, Cristiano Ronaldo, este cotat abia cu a doua sansa, cei care vor paria pe el putand sa isi inmulteasca de 9 ori suma.

Hull si Stoke se intorc in Championship
Hull City si Stoke City, echipe promovate in acest sezon, nu au sanse prea mari de supravietuire. Bookmakerii le ofera cote de 1.35-140 pentru retrogradarea in liga secunda, Cele doua echipe sunt urmate de Wigan, Fulham, Bolton si Sunderland.

Vara linistita pe piata transferurilor
Asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, campania de achizitii a celor de la Arsenal nu a fost una extrem de spectaculoasa. Arsene Wenger a pus accent pe tinerete si i-a transferat pe Samir Nasri, Amaury Bischoff si Aaron Ramsey. Londonezii au si cateva plecari notabile, printre care Aleksandr Hleb, Gilberto Silva, Mathieu Flamini si Jens Lehmann.

La capitolul sosiri, Chelsea a fost destul de slaba, obtinand doar semnaturile lui Jose Bosingwa si Deco, fiind asteptat zilele urmatoare si brazilianul Robinho. Boulahrouz, Ben Sahar, Sidwell, Makelel si Ben Haim sunt numele importante de care s-a despartit echipa lui Scolari.

Sefii americani ai lui Liverpool au bagat serios mana in buzunar pentru aducerea lui Robbie Keane de la Tottenham. Pe langa vedeta lui Spurs, pe Anfield au mai sosit Dossena, Diego Cavalieri, Mendy si Philipp Degen, iar in ceea ce priveste jucatorii de care s-a despartit Liverpool ii putem numi pe Peter Crouch, Scott Carson, Riise si Harry Kewell.

Campioana Manchester United a fost inexistenta pe piata transferurilor. Toata vara s-a vorbit despre plecarea lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid, insa in cele din urma portughezul a ramas. In Spania a plecat insa Gerard Pique, la Barcelona. Pe Old Trafford este asteptat zilele urmatoare Dimitar Berbatov.

Alte transferuri notabile in Premiership sunt Carlos Villanueva (Blackburn Rovers), Jo (Manchester City), Luka Modric (Tottenham), David Bentley (Blackburn), Giovani Dos Santos (Tottenham)

Programul primei etape:
Sambata, 16 August 2008
Arsenal vs. WBA 14:45
Everton vs. Blackburn 17:00
Middlesbrough vs. Tottenham 17:00
West Ham vs. Wigan 17:00
Bolton vs. Stoke City 17:00
Hull City vs. Fulham 17:00
Sunderland vs. Liverpool 19:30
Duminica, 17 August 2008
Chelsea vs. Portsmouth 15:30
Aston Villa vs. Manchester City 17:00
Manchester Utd vs. Newcastle 17:00

Onlinesport


Incepe adevaratul fotbal!