Fotbal International

Capello si-a dat demisia de la nationala Angliei

Selectionerul Angliei, Fabio Capello, a demisionat din functia detinuta, a anuntat, miercuri, pe site-ul oficial, Federatia Engleza de Fotbal (FA).
Demisia este urmare a întâlnirii cu presedintele FA, David Bernstein si secretarul general, Alex Horne, în care Capello si-a exprimat dezacordul fata de decizia federatiei de a-i retrage banderola de capitan lui John Terry.

"În cadrul unei întâlniri de peste o ora, demisia lui Fabio a fost acceptata si el va parasi postul de selectioner al Angliei cu efect imediat", se arata într-un comunicat al FA pe site-ul oficial.

"În timpul întâlnirii de azi si de-a lungul perioadei sale ca selectioner al Angliei, Fabio s-a comportant extrem de profesionist. Am acceptat decizia lui si consideram ca este cea corecta. Îi multumim pentru ceea ce a facut si îi dorim mult succes în continuare", a declarat presedintele FA, David Bernstein.

Duminica, la postul Rai 1, Capello a declarat ca nu este de acord cu FA, care a decis sa-i retraga lui John Terry, acuzat de rasism, banderola de capitan al selectionatei engleze. Federatia Engleza de Fotbal a anuntat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, ca John Terry nu va mai fi capitanul nationalei Angliei pâna la clarificarea cazului de insulte rasiste pentru care fotbalistul va fi judecat în iulie, imediat dupa Euro-2012.

Terry, în vârsta de 31 de ani, este acuzat ca a proferat insulte rasiste la adresa jucatorului echipei Queens Park Rangers Anton Ferdinand, la un meci de campionat din luna octombrie. El va fi judecat la 9 iulie, de un tribunal din Londra.

John Terry a mai pierdut banderola în 2010, cu putin timp înainte de Cupa Mondiala, dupa ce a fost acuzat ca a avut o legatura amoroasa cu fosta partenera a coechipierului din nationala, Wayne Bridge.

Selectionerul Fabio Capello i-a redat banderola în martie 2011.

Mediafax


Capello si-a dat demisia de la nationala Angliei