Fotbal International

Beckenbauer: "Cred ca Platini va fi urmatorul presedinte al FIFA"

Germanul Franz Beckenbauer a declarat într-un interviu aparut, luni, în publicatia Kicker, ca urmatorul presedinte al FIFA va fi, în opinia sa, francezul Michel Platini, care face "o treaba foarte buna" la conducerea UEFA.
"Cred ca Platini va fi urmatorul presedinte al FIFA. Pâna la urma Sepp Blatter nu va mai candida, din cauza vârstei", a spus Beckenbauer, precizând ca Platini "se lupta si îsi face ascultate ideile".

La sfârsitul lunii august, Michel Platini a refuzat sa se pronunte în privinta unei eventuale candidaturi a sa pentru postul de presedinte al FIFA, în 2015. Joseph Blatter, în vârsta de 75 de ani, a fost reales la conducerea FIFA, la 1 iunie, pentru al patrulea si ultimul mandat al sau de patru ani.

Beckenbauer s-a declarat, de asemenea, foarte preocupat de proiectul de fair-play financiar adoptat de UEFA la 27 mai, care prevede ca un club nu poate cheltui mai multi bani decât genereaza pentru a participa în competitiile europene. Proiectul va intra în vigoare progresiv si primele sanctiuni s-ar putea aplica începând din sezonul 2014/2015.

"Este timpul sa se faca o curatenie serioasa. Sper ca Michel Platini va actiona asa cum trebuie. Progresul nu vine fara riscuri. Numeroase cluburi din Italia, Spania si Franta sunt terminate si depind de donatii", a precizat Franz Beckenbauer.

Beckenbauer si-a reînnoit sustinerea fata de Blatter, "dezolat" de criticile la adresa acestuia venite din partea compatriotilor sai Karl-Heinz Rummenigge, presedintele Asociatiei Europene a Cluburilor, si Uli Hoeness, presedintele clubului Bayern Munchen.

"Ei au spus lucruri nepotrivite. Si nu trebuie sa uitam elementul uman. Se poate discuta cu Sepp Blatter", a precizat Beckenbauer, care a renuntat la calitatea de membru al Comitetului Executiv al UEFA, pe care o avea din 2007.

Mediafax



Beckenbauer: "Cred ca Platini va fi urmatorul presedinte al FIFA"