Fotbal International

Carlos Tevez: "Fara fotbal, as fi fost mort, in inchisoare sau drogat"

Fotbalistul argentinian al echipei Manchester City, Carlos Tevez, a declarat, într-un interviu acordat unei publicatii socio-culturale din Argentina, ca fara fotbal, ar fi fost "mort, în închisoare sau drogat".
"Fara fotbal, as fi sfârsit ca multi copii din cartierul meu, as fi fost mort, în închisoare sau drogat undeva pe strada", a spus, pentru publicatia La Garganta Poderosa, Carlos Tevez, prezent în Argentina pentru Copa America. 

Atacantul în vârsta de 27 de ani a copilarit în cartierul cunoscut sub numele de "Fuerte Apache", în apropiere de Buenos Aires. Aici, vedeta din Premier League este numit "jucatorul poporului".

La începutul lunii, Tevez a declarat ca vrea sa plece de la Manchester City, pentru a petrece mai mult timp cu fetitele sale, care locuiesc în Buenos Aires, dorinta exprimata si în interviul acordat publicatiei argentiniene.

"Nimeni nu spune ca majoritatea populatiei merge la munca ora 06.00 dimineata. Presa nu prezinta ceea ce se întâmpla în cartierele noastre, ei nu ar putea trai nici doi ani în aceleasi conditii. Eu cred ca nimeni nu se naste pentru a deveni delincvent si ca multi copii încep sa fure din cauza inegalitatilor", a mai spus argentinianul.

Un argentinian din patru traieste în conditii de saracie, potrivit unor studii realizate de organizatii private.

"Sunt rari cei care reusesc în viata ca fotbalisti. Este greu sa traiesti în saracie, astfel ca poti sa o iei pe alte cai. Eu am fost atins cu o bagheta magica", a mai spus Tevez.

Carlos Tevez a sosit la Manchester City în sezonul 2009-2010 de la Manchester United. El a câstigat Cupa Ligii în sezonul trecut si a fost cel mai bun marcator al campionatului, cu 21 de goluri, la egalitate cu bulgarul Dimitar Berbatov, de la Manchester United.

Mediafax



Carlos Tevez: "Fara fotbal, as fi fost mort, in inchisoare sau drogat"