Fotbal International

Hagi, prezentat oficial la Galatasaray: "Vreau sa fiu numarul unu"

Intr-o conferinta de presa transmisa in direct de Onlinesport.ro, Gica Hagi a fost prezentat, vineri, in functia de antrenor principal al turcilor de la Galatasaray. Cu un fond sonor acoperit de fanii lui Galatasaray, Hagi si-a exprimat dorinta de a readuce echipa de pe Ali Sami Yen in fruntea clasamentului, propunandu-si sa ramana cat mai mult.
Conducatorii lui Galatasaray au dezvaluit, la conferinta de presa, ca Hagi a fost abia a doua varianta dupa Fatih Terim, insa acesta nu a acceptat sa lucreze cu Tugay.

In aceste conditii, Galatasaray l-a convins pe Hagi sa semeneze un contract valabil pana la sfarsitul anului 2011, cu obiectiv clar castigarea campionatului.

"Am ales Galatasaray pentru simplul fapt ca este un club mare, cel mai bun din Turcia si u nclub european. Este o mare provocare pentru mine, este o onoare sa antrenez Galatasaray. Stiu ca este un moment delicat, dar o sa incerc sa redresez echipa si s-o aduc sus. Daca nu credeam ca exista potential nu veneam. Dar eu cred ca echipa are un potential enorm. Sper sa fac mai bine decat prima data. Sper ca la anul sa fiu tot aici si sa jucam in Europa, pentru ca nu am apucat", a spus Hagi.

Referitor la debutul de duminica, impotriva lui Fenerbahce Istanbul, Hagi a spus ca isi propune sa obtina trei puncte, chiar daca nu va avea decat doua zile la dispozitie pentru a pregati meciul.

"Stiu ca in doua zile trebuie sa facem foarte multe, sa cunosc jucatorii si starea lor fizica si psihica. Sa formez o formatie competitiva, trebuie sa mergem sa ne batem cu Fenerbahce, doar suntem Galatasaray. Eu nu am venit pentru un meci aici!  Pentru mine e un meci important, sunt rei puncte in joc si multe orgolii. Fiecare meci este important in campionat. Cu Fenerbahce, la ei acasa, o sa fie greu. Respectam adversarul, dar mergem sa ne jucam sansa si sa castigam", a adaugat Hagi.

Intrebat care este principala problema de la Galatasaray, Hagi a spus ca va incerca sa creeze o echipa unita, gata sa isi dea viata pe teren.

"Filozofia mea e una singura - o sa lucrez pentru a face un colectiv foarte bun, din jucatori valorosi. Cred mult in jucatori, dar ei trebuie sa puna totul in slujba echipei. Echipa castiga meciuri sau campionatul, dar jucatorul face diferenta. Imi place disciplina, vreau sa am o echipa bine organizata, care sa munceasca pe teren  Galatasaray are spectatori exigenti care au vazut fotbal frumos. Important este sa faci si rezultate, dar o echipa nu se creaza de azi pe maine", a precizat Hagi.

Dupa ce au aparut deja informatii conform carora i-ar dori pe Torje, Stancu si Adi Mutu, Hagi a mentionat ca abia in iarna va lua o decizie.

"Prima data trebuie sa vad ce jucatori am aici. Pana in iarna o sa ma concentrez cu acesti jucatori, iar in iarna o sa vedem daca am nevoie si de romani", a comentat Hagi.

De asemenea, Regele a sustinut ca nu are de gand sa aduca jucatori de la Academia sa in Turcia, deoarece acestia nu sunt inca pregatiti.

"Academia mea este inca mica, e un bebelus. Impreuna cu Tugay trebuie sa vedem ce avem aici la echipa. Va amintesc ca, acum cinci-sase ani, cand am fost aici, dupa sapte luni de munca am castigat un joc cu Goteborg cu 4-0 folosind noua jucatori de la echipa a doua", a conchis el.

Conferinta de presa a fost in direct pe Onlinesport.ro


16:07 - Hagi: "Prima data trebuie sa vad ce jucatori am aici. Pana in iarna o sa ma concentrez cu acesti jucatori, iar in iarna o sa vedem daca am nevoie si de romani"

16:05 - Hagi: "Galatasaray are spectatori exigenti care au vazut fotbal frumos. Important este sa faci si rezultate, dar o echipa nu se creaza de azi pe maine"

16:04 - Hagi: "O sa stau de vorba cu Arda Turan, sa vedem cum se simte. Il asteptam sa revina dupa accidentare, echipa are nevoie de el. Trebuie sa avem rabdare pentru a reveni in conditii foarte bine. E tanar si valoros, are viitorul in fata"

16:02 - Oficial Galatasaray: "Echipa tehnica trebuie sa aiba succes. Daca nu va avea, va fi luata la intrebari. Noi ne dorim succes in orice competitie".

15:59 - Hagi: "Dupa ce am plecat eu de la Galatasaray, echipa a castigat in anul urmator campionatul. Inseamna ca eu am muncit foarte bine. Asta este Hagi, lasa ceva in urma"

15:58 - Hagi: "Totdeauna cand ma cheama Galatasaray incerc sa ajut, trebuie sa lucrez deschis cu toata lumea. Cand esti la Galatasaray, presiunea este foarte mare pentru ca nu este usor sa vrei sa fii numarul unu, asa cum vreau eu"

15:57 - Fanii lui Galasaray fac o atmosfera infernala in afara salii de conferinte

15:56 - Hakan Sukur nu va fi pe moment directorul sportiv al lui Galasaray. Si-a rupt piciorul si are nevoie de spitalizare!

15:55 - Oficialul lui Galatasaray spune ca Hagi a semnat un contract valabil pana la finalul anului 2011, cu posibilitatea de prelungire

15:53 - Hagi: "Imi place disciplina, vreau sa am o echipa bine organizata, care sa munceasca pe teren"

15:52 - Hagi: "Filozofia mea e una singura - o sa lucrez pentru a face un colectiv foarte bun, din jucatori valorosi. Cred mult in jucatori, dar ei trebuie sa puna totul in slujba echipei. Echipa castiga meciuri sau campionatul, dar jucatorul face diferenta"

15:50 - Hagi: "Academia mea este inca mica, e un bebelus. Impreuna cu Tugay trebuie sa vedem ce avem aici la echipa. Va amintesc ca, acum cinci-sase ani, cand am fost aici, dupa sapte luni de munca am castigat un joc cu Goteborg cu 4-0 folosind noua jucatori de la echipa a doua"

15:47 - Hagi: "Fiecare meci este important in campionat. Cu Fenerbahce, la ei acasa, o sa fie greu. Respectam adversarul, dar mergem sa ne jucam sansa si sa castigam"

15:46 - Hagi: "Stiu ca in doua zile trebuie sa facem foarte multe, sa cunosc jucatorii si starea lor fizica si psihica. Sa formez o formatie competitiva, trebuie sa mergem sa ne batem cu Fenerbahce, doar suntem Galatasaray. Eu nu am venit pentru un meci aici!  Pentru mine e un meci important, sunt rei puncte in joc si multe orgolii"

15:44 - Hagi ii indeamna pe jurnalisti sa vorbeasca si cu Tugay, viitorul sau secund

15:43 - Hagi: "Sper ca la anul sa fiu tot aici si sa jucam in Europa, pentru ca nu am apucat."

15:42 - Hagi: "Stiu ca este un moment delicat, dar o sa incerc sa redresez echipa si s-o aduc sus. Daca nu credeam ca exista potential nu veneam. Dar eu cred ca echipa are un potential enorm. Sper sa fac mai bine decat prima data"

15:41 - Hagi: "Am ales Galatasaray pentru simplul fapt ca este un club mare, cel mai bun din Turcia si u nclub european. Este o mare provocare pentru mine, este o onoare sa antrenez Galatasaray"

15:40 - Hagi: "Imi face deosebita placere sa va revad dupa mult timp. Prezenta voastra aici inseamna ca am facut ceva, ca reprezint ceva in Turcia, atat ca jucator cat si ca antrenor"

15:39 - Hagi va incepe sa vorbeasca

15:37 - "Hagi a fost al doilea nume pe care l-am avut pe lista. Discutia telefonica a fost pozitiva, ne-am inteles cu el. Hagi este unul de-al nostru si l-am intrebat daca vrea sa lucreze cu Tugay. A acceptat, este convins ca vor face treaba foarte buna"

15:35 - "Ne-au fost propuse foarte multe personalitati, insa am hotarat ca echipa sa fie preluata de unul de-al nostru. De cineva care stie conditiile din Turcia, cineva care cunoaste Galatasaray. Imediat ne-am hotarat asupra a doua nume: Terim si Hagi. Prima propunere a fost catre Fatih Terim, iar a doua Hagi"

15:33 - Hagi este prezentat in limba turca de un oficial al lui Galatasaray: "Bine ai venit acasa"

15:33 - Incepe conferinta de presa


15:32 - Hagi a ajuns in sala de conferinte

15:31 - Gica Hagi se indreapta spre sala de conferinta de presa. Suporterii sunt in afara salii de conferinta si ii scandeaza numele


Hagi, prezentat oficial la Galatasaray: "Vreau sa fiu numarul unu"