Fotbal International

Tony Adams a preluat conducerea tehnica a unei formatii din Azerbaidjan

Fostul international englez Tony Adams a fost confirmat, miercuri, in postul de antrenor al echipei FC Gabala din prima liga a Azerbaidjanului, informeaza AFP.
"Pentru realizarea strategiei de dezvoltare a clubului nostru, am decis sa-l angajam in postul de antrenor pe Tony Adams", a anuntat Tale Heydarov, presedintele clubului azer.

FC Gabala ocupa locul sase in prima liga dintr-un total de 12 echipe, orasul situat la 200 kilometri nord de capitala Baku fiind recunoscut pentru statia antiaeriana rusa prezenta, care a facut parte in trecut din scutul sovietic antiracheta.

Obiectivul lui Adams la Gabala este sa castige titlul in ultimii ani, tehnicianul spunand ca acesta este un plan realizabil.

Adams nu este primul nume din fotbalul european de top care alege sa-si continue cariera de tehnician intr-o zona periferica a sportului rege. Fostul antrenor al echipei Chelsea si al nationalei Braziliei, Luis Felipe Scolari, a preluat in 2009 echipa Bunyodkor din Uzbekistan, avand un salariu anual de aproape 9 milioane de euro.

Tony Adams, de 66 ori international englez intre 1987 si 2000, va primi aproximativ 1.2 milioane de euro pe sezon la Gabala, aceasta fiind a treia echipa din cariera sa de tehnician, dupa Wycombe Wanderers si Portsmouth.

Onlinesport


Tony Adams a preluat conducerea tehnica a unei formatii din Azerbaidjan