Fotbal International

Didier Drogba a fost desemnat Balonul de Aur al Africii 2009

Atacantul ivorian al echipei Chelsea, Didier Drogba, a fost desemnat cel mai bun jucator african al anului 2009 de Confederatia Africana de Fotbal (CAF), în cadrul unei ceremonii ce a avut loc, la Accra, informeaza AFP.

Didier Drogba a mai primit aceasta distinctie si în 2006. El îi succede în palmaresul Balonului de Aur togolezului Emmmanuel Adebayor.

Dominic Adiyiah, campion mondial under-20 cu nationala Ghanei, a fost desemnat cel mai bun tânar jucator, iar Sellas Tetteh, care a condus nationala ghaneza, cel mai bun antrenor.

Algeria, calificata la Cupa Mondiala, a primit premiul pentru cea mai buna echipa, iar cel mai bun club a fost desemnat Tout-Puissant Mazembé din Congo, care a câstigat Liga Campionilor Africii 2009. Conducatorul de joc al congolezilor, Trésor Mputu, a fost desemnat cel mai bun jucator african ce evolueaza exclusiv pe continentul african.

Premiul fair-play a revenit gruparii sudaneze Al Hilal.

Trei fosti fotbalisti africani, senegalezul Jules François Bocandé, nigerianul Stephen Keshi si angolezul Oliviera Jesus, au fost premiati pentru implicarea în dezvoltarea fotbalului.

Mediafax



Didier Drogba a fost desemnat Balonul de Aur al Africii 2009