Fotbal International

Arbitrii chinezi sunt mai scumpi decat cei romani

Fotbalul din China traverseaza un scandal de coruptie asemanator cu cel din Romania. Mai multi arbitri si oficiali au fost arestati, iar presa vuieste cu informatii despre sumele vehiculate pentru trucarea meciurilor. Curios este ca sumele primite de arbitrii chinezi sunt mai mari decat cele pe care le-ar fi primit cei din Lotul Penescu.
Pentru a cumpara un arbitru, sefii cluburilor din China plateau in jur de 11 mii de euro, in timp ce pentru a cumpara o echipa intreaga, suma era de aproximativ 55 de mii de euro.

Dintre arbitrii romani implicati in scandalul de coruptie de la FC Arges, doar Sorin Corpodean se poate ridica la nivelul chinezilor. Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Corpodean ar fi primit 10 mii de euro pentru a avantaja FC Arges in meciul cu FC Vaslui.

In schimb, ceilalti arbitrii romani ar fi primit sume intre 2.000 si 5.000 de euro, pentru a avantaja FC Arges in diverse partide.

Daca in China autoritatile au facut  curatenie in fotbal, decapitand intreaga federatie, in Romania Mircea Sandu a fost reales cu o majoritate covarsitoare pentru inca patru ani.

Onlinesport


Arbitrii chinezi sunt mai scumpi decat cei romani