Fotbal International

Michael Thwaite a ajuns in Norvegia

Va mai aduceti aminte de Michael Thwaite (foto dreapta), fostul jucator al lui FC National, cotat la un milion de euro, si care s-a transferat in 2006 la Wisla Cracovia dupa un imens scandal, desi era dorit de Steaua sau Poli Timisoara? La doi dupa aceasta mutare, australianul a ajuns sa evolueze pentru formatia norvegiana FC Brann Bergen.
Fotbalistul a semnat un contract pana in 2010 cu gruparea nordica, insa pana acum a evoluat intr-o singura partida oficiala, in rest fiind doar rezerva.

Iata o scurta istoria a lui Thwaite:

Jucatorul de 25 de ani a ajuns in Romania in anul 2004, prin intermediul impresarului Marcel Popescu, si s-a transferat la FC National Bucuresti, echipa unde se mai aflau alti conationali de-ai sai. Aceata a impresionat in Liga I avand evolutii foarte bune, fiind convocat in acest timp si la echipa nationala a Australiei.

Problemele au inceput in iarna anului 2006, atunci cand jucatorul se afla in ultimele sase luni de contract cu FC National, conducatorii bancari au incercat sa il transfere la echipe precum Steaua sau Poli Timisoara, dispuse sa achite pentru el aproape un milion de euro, insa acesta a refuzat, anuntand ca a ajuns la un acord cu polonezii de la Wisla Cracovia.

Nemultumit ca a pierdut multi bani cu el, patronul Constantin Iacov l-a trimis pe acesta la echipa a doua, apoi i-a interzis sa se pregateasca in incinta stadionului pana la finalul contractului. In urma acestei decizii, Thwaite a declarat in presa internationala a in Romania "fotbalistii straini sunt tratati ca niste sclavi".

Ajuns la Wisla, Thwaite nu a impresionat deloc, fiind utilizat in cei doi ani in numai 21 de meciuri, incluzand meciurile de Cupa Poloniei si cele din cupele europene, iar la inceputul acestui an fost pus pe lista de transferuri, iar singura echipa care s-a interesat de el a fost Brann, care l-a si achizitionat in cele din urma.

Iata CV-ul australianului:

2002 - Sydney University (NSWWSL)
2002/3 - Marconi (NSL)
2003/4 - Marconi (NSL)
2004/5 - FC National (Romania 1)
2005/6 - FC National (Romania 1)
2006/7 - Wisla Cracovia (Polonia 1)
2007/8 - Wisla Cracovia (Polonia 1)
2008 - SK Brann (Norvegia 1)

La echipa nationala a Australiei a debutat in 2005 intr-un meci contra Jamaicai, adunand 6 prezente.

Onlinesport: Daniel Popescu


Michael Thwaite a ajuns in Norvegia