Fotbal International

Suporterii fotbalului italian se imputineaza

Din cauza stadioanelor invechite ºi a drepturilor de televizare care permit vizionarea gratuita a meciurilor, fotbalul din Italia pierde teren in faþa altor campionate din Europa, se arata intr-un studiu, citat de agenþia Reuters.
Conform studiului, stadioanele din Italia sunt cu mult depaºite de modernele arene din celelalte þari vest-europene, iar faptul ca amatorii de fotbal pot urmari gratis la TV meciurile din campionat, excepþie facand doar cluburile mari, ca Juventus sau AC Milan, care iºi negociaza separat drepturile de transmitere televizata a meciurilor, afecteaza fotbalul din Serie A.

Media spectatorilor la partidele din Serie A a scazut la 14 la suta in ultimele doua sezoane, chiar daca numarul echipelor a fost marit de la 18 la 20, iar cluburile italiene nu mai atrag cei mai buni jucatori, adauga studiul, care constata ca echipele engleze sunt cele care domina fotbalul din Europa, mai ales prin investiþiile facute.

Previziunile spun ca, in actualul sezon, echipele italiene vor pierde foarte mult din aceasta cauza, dar ºi din cauza rasismului ºi a violenþei de pe stadioanele din Italia, care determina suporterii sa nu mai vina cu familiile la meciurile de fotbal.


Suporterii fotbalului italian se imputineaza