Echipa Nationala

Rat: "Nu se pune problema sa nu mai vin la nationala"

Fundasul echipei Sahtior Donetk Razvan Rat a declarat, marti, într-o emisiune televizata, ca nu are de gând sa renunte la echipa nationala, în ciuda faptului ca nu a fost convocat de selectionerul Victor Piturca pentru meciul amical cu Uruguay.
"Nu a existat niciun moment în care sa-mi pun problema sa ma retrag de la echipa nationala, desi au fost multe momente grele. Nu m-am cramponat de banderola de capitan al echipei, puteam sa o primesc de pe vremea lui Razvan Lucescu.

"Nu este nimic adevarat în chestia asta (n.r. - ca ar fi conditionat venirea la nationala de statutul de capitan). O sa vin la nationala în continuare daca o sa fiu chemat. Nu a murit nimeni, nu avea de ce sa ma consoleze Mircea Lucescu. Am vorbit cu el, dar nu pot sa spun ce. Este normal sa fiu suparat, am fost convocat an de an la echipa nationala, orice jucator s-ar supara", a declarat Rat, la Digi Sport.

Jucatorul spune ca Piturca vrea sa încerce un alt fotbalist pe postul sau si neaga existenta vreunui incident anterior cu selectionerul.

"Piturca vrea sa-l încerce pe Grecu pentru a sti daca se poate baza pe el la nivelul asta. Îmi place sa vin la echipa nationala si de fiecare data am venit cu sufletul la nationala, dar în momentul în care nu e nevoie de mine ramân la echipa de club si cu asta basta. Nu am avut probleme cu Piturca la precedentele meciuri. Am vorbit cu Piturca înaintea acestui meci, dar ramâne între noi, nu are rost sa divulg discutiile. Voi vedea ce va fi mai departe. Mie îmi ramâne sa joc la club si sa o fac bine. Sunt singurul din vechea garda care nu a fost chemat, dar nu vreau sa comentez acest lucru. Este decizia selectionerului", a explicat Rat.

Fundasul echipei antrenate de Mircea Lucescu a aflat ca nu va face parte din lotul pentru amicalul cu Uruguay cu putin timp înainte de a pleca la aeroport, când a fost sunat de unul dintre secunzii lui Piturca. "Am fost anuntat pe 24 (n.r. - februarie) de antrenorul secund, sa-mi spuna ca nu mai este nevoie sa vin. Aveam biletul luat, ma pregateam sa merg spre aeroport, dar nu a fost cum s-a scris, ca eram în aeroport, la check-in", a mai spus fotbalistul.

Rat a adaugat ca a fost deranjat mai mult când a fost criticat în direct la TV de Mircea Lucescu dupa un meci din Liga Campionilor, decât de faptul ca nu a fost chemat la nationala.

Luni, Victor Piturca a justificat neconvocarea lui Razvan Rat prin faptul ca are alte optiuni pe flancul stâng al echipei: "Toti jucatorii care activeaza în strainatate au fost anuntati ca vineri va fi definitivat lotul, pur si simplu am alte optiuni în flancul stâng, iar Rat trebuie sa se lupte sa redevina titularul postului. Nu exista suparari sau chestii de genul asta. Cine se supara si se plânge prin presa chiar nu mai vine la echipa nationala".

Prima reprezentativa a României va întâlni, miercuri, de la ora 20.30, pe Arena Nationala din Bucuresti, selectionata Uruguayului, într-o partida amicala.

Mediafax


Rat: "Nu se pune problema sa nu mai vin la nationala"